Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
PAGINA PERSONALIZATA

TERRATEST GEOTEHNIC SA

TERRATEST GEOTEHNIC SA
Adresa: Str. Calea Floreasca nr. 39, Et. 1, Bucuresti, S1
Telefon: 021/317.89.41
Fax: 021/314.11.17
E-mail: office@terratest.ro
Web site: www.terratest.ro
Domenii: Fundatii & Constructii geotehnice
Descriere activitate
 Executa toata gama de lucrari in fundatii speciale: excavatii, perforari, tuneluri si consolidarea terenurilor de fundare.
Prezentare companie/institutie
TERRATEST GEOTEHNIC: Noua tehnologie de fundatii speciale
 
In calitate de subsidiara autohtona a companiei omonime din Spania, Terratest Geotehnic (din Capi-tala) coordoneaza activitatea de pe pietele din Romania si Bulgaria, beneficiind de suportul grupului Terratest in materie de cunostinte, echipamente si resurse umane. In pofida faptului ca in Bulgaria societatea nu a mai contractat proiecte noi in ultimii ani, la nivel intern Terratest Geotehnic a reusit sa realizeze in 2012 o cifra de afaceri de 6,3 milioane de euro, care au propulsat firma printre liderii locali din domeniul lucrarilor geotehnice. Incepand cu acest an, se are in vedere introducerea unei noi proceduri in ceea ce priveste tehnica realizarii fundatiilor, constand in introducerea cu un echipament special a pilotilor prefabricati direct in sol.
 
Carlos Vázquez (35 de ani)
Functia/Firma: director general, Terratest Geotehnic;
Experienta profesionala: 9 ani in domeniul constructiilor geotehnice.
 
- In ce consta noua tehnologie pe care o veti implementa?
- Noua tehnica prevede baterea pilotilor din elemente prefabricate in teren cu un echipament mo-dern, dotat cu un ciocan cu o greutate cuprinsa intre 5 tone si 9 tone, ridicat fie pe o retea simpla de cabluri, fie prin actionare hidraulica, ambele variante de operare avand atat un control bun, cat si un randament sporit. Aceasta procedura a fost aplicata cu succes in executia fundatiei podului Calafat - Vidin, insa pe teritoriul Bulgariei, iar din acest an intentionam sa introducem acest proces si in Romania. In prezent ne aflam in stadii avansate de negociere cu un furnizor de elemente prefabricate, urmand ca, dupa incheierea contractului, sa putem pune in practica procedeul inovator.
- Ce proiecte aveti in lucru in prezent?
- Prin specificul activitatii noastre, suntem subantreprenori pe segmentul de lucrari geotehnice si fun-datii speciale pentru firmele de constructii ce au contractat integral proiectele, relatiile pe care le avem cu acestea asigurandu-ne continuitate in derularea activitatii. Cel mai nou obiectiv de investitii in care ne-am implicat este pasajul subteran din Timisoara (demarat in luna mai a.c.), in cadrul caruia vom rea-liza lucrarile de pereti mulati, edificarea acestuia urmand a fi efectuata de compania CCF Drumuri si Po-duri, cu care am mai lucrat la un proiect de infrastructura rutiera. Totodata, ne aflam in negociere cu dezvoltatorii unui parc eolian ce va fi construit in judetul Ialomita si vizam si alte obiective din acest domeniu, care se afla in plina ascensiune pe piata autohtona. De asemenea, asteptam ordinul de ince-pere pentru reluarea lucrarilor la Magistrala a V-a a metroului din Capitala, unde am oprit executia, din cauza sistarii finantarii. In cadrul acestui obiectiv, societatea noastra a contractat lucrarile de fundatii pentru statiile Brancusi, Raul Doamnei, Romancierilor si Academia Militara, iar pana la stoparea propriu-zisa - in luna octombrie 2012 - am realizat 70% din total.
- Cum se reflecta activitatea firmei pe pietele-tinta?
- In timp ce, inainte de instalarea recesiunii, circa 70% din incasarile grupului erau asigurate de activitatea din Spania, in prezent situatia s-a inversat, iar cota majoritara este generata actualmente de subsidiarele pe care le avem in alte sta-te din Europa, Asia, America de Sud etc. Cu toate acestea, pe piata de origine, Terratest si-a pastrat pozitia de lider la nivel european ocupand locul al IV-lea in sectorul specific. In prezent se incearca accesarea unor noi piete, cum ar fi cele din regiunile Qatar, Brazilia, Mexic, Panama, Chile, Peru etc. In ceea ce priveste activitatea din Romania, pana la stabilizarea pietei si a mediului economic si de afaceri, ne propunem mentinerea veniturilor in limitele indicatorilor atinsi anul trecut.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia mai/iunie 2013)

Produse & tehnologii

Lucrari de referinta

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere