Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - INDEX COMPANII - ARHITECTURA & PROIECTARE - Birouri de arhitectura & design - VLAD SIMIONESCU & ASOCIATII, ARHITECTI SRL
PAGINA PERSONALIZATA


VLAD SIMIONESCU & ASOCIATII, ARHITECTI SRL

VLAD SIMIONESCU & ASOCIATII, ARHITECTI SRL

Adresa: B-dul Carol Davila nr. 40, Et. 2, Bucuresti, S5
Telefon: 021/411.02.68 , 021/411.02.59
Fax: 021/410.07.21
E-mail: vsa@vsa.ro
Web site: www.vsa.ro
Domenii: Birouri de arhitectura & design
Descriere activitate
Arhitectura
Prezentare companie/institutie
VSA: Proiectele, puse in executie peste cel putin un an de la elaborare
 
 
 
 
 
 
Vlad Simionescu
Functia/Firma: director general, Vlad Simionescu & Asociatii Arhitecti;
Experienta profesionala: 33 ani in domeniul arhitecturii.
 
Arh. Vlad Simionescu, directorul general al biroului de proiectare Vlad Simionescu & Asociatii Arhi-tecti (VSA), din Bucuresti, sustine ca in domeniul constructiilor din tara noastra exista un ecart de cel putin un an intre activitatea de proiectare si executie a unui obiectiv. Specialistul indica faptul ca pro-iectele care sunt pe plansetele arhitectilor vor intra in constructie peste cel putin un an, dar numai in conditiile in care investitia va fi justificata financiar la momentul respectiv. Avand in vedere acest aspect, deocamdata nu exista premisele unor schimbari majore pe piata de profil in urmatorii doi ani.
 
- In ce fel afecteaza criza financiara sectorul de arhitectura/proiectare si cum s-ar putea rezolva deficientele existente?
- Din fericire, biroul nostru a avut de lucru in mod continuu pe toata perioada crizei. Desigur, recesiunea economica care a influentat considerabil domeniul constructiilor ne-a afectat si pe noi, prin diminuarea numarului de proiecte care au ajuns pe plansete. Romania are inca nevoie de foarte multe investitii elementare incepand cu sectorul rezidential sau educational si finalizand cu cel comercial sau logistic. Stimularea investitiilor in constructii prin acordarea de credite in mod rational ar debloca activitatea din acest sector, care are un foarte mare potential de crestere. Majorarea controlata de nevoile reale si nu numai de cele speculative ar aduce o stare de normalitate in toate domeniile de activitate.
- Cum credeti ca se vor dezvolta, din punct de vedere arhitectural, mediul urban si cel rural in urmatorii ani?
- Mediul urban, ca si cel rural, are nevoie in primul rand de investitii masive in infrastructura acolo unde nu exista sau unde trebuie inlocuita. Reparatiile curente dese nu rezolva problema pe termen mediu sau lung si nu reprezinta decat o risipa de bani nejustificata comercial. Exista bugete substantiale alocate infrastructurii oraselor dar acestea nu par a fi folosite si administrate rational, iar populatia nu este informata suficient despre destinatia exacta a acestor fonduri, despre proiectele pe termen lung, despre investitiile noi etc. In contextul actual, in care politicul nu are o viziune de ansamblu si un plan de dezvoltare a tarii pe termen lung, previzibil si sustenabil, dezvoltarea oraselor si a satelor va stagna.
- Ce proiecte aveti in derulare?
- Recent, am castigat doua concursuri de arhitectura pentru refacerea unor centre comerciale in Piatra Neamt si Braila. Lucrarile pentru cele doua proiecte vor demara la inceputul acestui an. De asemenea, am finalizat, de curand, un bloc de locuinte cu 76 apartamente in zona Pipera si o vila de 2.000 mp in Corbeanca, urmand a intra in faza de executie in aceasta primavara. Totodata, am elaborat, pentru dezvoltatorul Adama, planurile pentru doua blocuri a cate 126 de apartamente in Bucuresti, cu un regim de inaltime de P + 11E. Alte obiective proiectate sunt reprezentante de o cladire de locuinte de lux (P+5E), in zona Herastrau, un imobil rezidential (P+10E) cu 65 de apartamente, in zona Parcul Tineretului si un complex de cladiri rezidentiale (P+7E) cu un total de 166 apartamente, in zona Aviatiei. Incercam ca proiectele noastre sa fie in primul rand cladiri bune, adica functionale, rationale, economice si care sa aduca o imagine memorabila. Pentru ca piata constructiilor sa evolueze optim este nevoie de multe proiecte noi. Intrucat timpul de proiectare a unei investitii este in jur de un an putem previziona ca, in 2013 si in 2014, domeniul de profil nu va evolua foarte mult.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2013)

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
hilti
CELCO 2020
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
cv water 2021
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere