Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - BOGART si DSBA castiga lucrari de peste 62 milioane euro la Aeroportul Satu Mare
BOGART si DSBA castiga lucrari de peste 62 milioane euro la Aeroportul Satu Mare
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 14 Feb 2023 12:09
In data de 13 februarie 2023, a fost semnat un nou contract de lucrari pentru modernizarea Aeroportului International Satu Mare. Este vorba despre contractul “Reabilitarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare”, in valoare de 311.849.839 lei. Acesta este cel mai ambitios proiect de dezvoltare al Aeroportului International Satu Mare de pana acum, in urma caruia se va construi un terminal nou, vor fi extinse terminalul existent si platforma de imbarcare, iar pista va fi reabilitata. Proiectul mai prevede si achizitia de echipamente aeroportuare moderne.
“Asa cum am mai spus, modernizarea aeroportului este o prioritate pentru judet. Prin reabilitarea infrastructurii cream perspective reale de noi destinatii si noi oportunitati pentru turism si mediul de afaceri. Satmarenii au nevoie de o aerogara noua, mult mai spatioasa, moderna, dupa standardele actuale, care sa poata asigura tranzitul pasagerilor pentru urmatoarele decenii. Ziua de astazi marcheaza inca un pas important pentru aeroport, iar pasagerii merita din plin toate eforturile noastre”, a declarat Pataki Csaba, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare.
Lucrarile vor fi executate de firma SC BOG’ART SRL, care are contracte de lucrari si cu alte aeroporturi din tara. Conceptia arhitecturala a fost realizata de unul dintre cei mai buni arhitecti romani, Dorin Stefan, care a mai proiectat si Aeroportul Brasov. Lucrarile au ca termen de finalizare sfarsitul anului 2023.
“Aeroportul fiind o importanta poarta de legatura cu restul tarii si cu Europa, ne asteptam ca in urma implementarii acestui proiect sa devenim mult mai atractivi pentru companiile aeriene, iar pasagerii sa aiba optiuni de calatorie diversificate”, a spus la semnarea contractului, directorul general al Aeroportului International Satu Mare, Mihai Patrascu.
Aeroportul International Satu Mare va beneficia de investitii masive in acest an. In paralel cu noul contract semnat astazi, se va derula si contractul de lucrari pentru imbunatatirea conditiilor de siguranta si de securitate a aeroportului, semnat in cursul saptamanii trecute, in valoare de peste 48 de milioane de lei.
 
man and machinehiltiVideoConfAC-iulALLBIMvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
BALTIC
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
leviatan
rigips
CDS
Ubitech
theda mar
MAKITA
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023