Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - BOGART si DSBA castiga lucrari de peste 62 milioane euro la Aeroportul Satu Mare
BOGART si DSBA castiga lucrari de peste 62 milioane euro la Aeroportul Satu Mare
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 14 Feb 2023 12:09
In data de 13 februarie 2023, a fost semnat un nou contract de lucrari pentru modernizarea Aeroportului International Satu Mare. Este vorba despre contractul “Reabilitarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare”, in valoare de 311.849.839 lei. Acesta este cel mai ambitios proiect de dezvoltare al Aeroportului International Satu Mare de pana acum, in urma caruia se va construi un terminal nou, vor fi extinse terminalul existent si platforma de imbarcare, iar pista va fi reabilitata. Proiectul mai prevede si achizitia de echipamente aeroportuare moderne.
“Asa cum am mai spus, modernizarea aeroportului este o prioritate pentru judet. Prin reabilitarea infrastructurii cream perspective reale de noi destinatii si noi oportunitati pentru turism si mediul de afaceri. Satmarenii au nevoie de o aerogara noua, mult mai spatioasa, moderna, dupa standardele actuale, care sa poata asigura tranzitul pasagerilor pentru urmatoarele decenii. Ziua de astazi marcheaza inca un pas important pentru aeroport, iar pasagerii merita din plin toate eforturile noastre”, a declarat Pataki Csaba, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare.
Lucrarile vor fi executate de firma SC BOG’ART SRL, care are contracte de lucrari si cu alte aeroporturi din tara. Conceptia arhitecturala a fost realizata de unul dintre cei mai buni arhitecti romani, Dorin Stefan, care a mai proiectat si Aeroportul Brasov. Lucrarile au ca termen de finalizare sfarsitul anului 2023.
“Aeroportul fiind o importanta poarta de legatura cu restul tarii si cu Europa, ne asteptam ca in urma implementarii acestui proiect sa devenim mult mai atractivi pentru companiile aeriene, iar pasagerii sa aiba optiuni de calatorie diversificate”, a spus la semnarea contractului, directorul general al Aeroportului International Satu Mare, Mihai Patrascu.
Aeroportul International Satu Mare va beneficia de investitii masive in acest an. In paralel cu noul contract semnat astazi, se va derula si contractul de lucrari pentru imbunatatirea conditiilor de siguranta si de securitate a aeroportului, semnat in cursul saptamanii trecute, in valoare de peste 48 de milioane de lei.
 
RAWLPLUGhiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
viarom
noark
konsent
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
MAKITA
CDS
ness project
EDIT-Structural
theda mar
quadratum
siniat
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander