Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - BSB CONSPROD: Scadere a cererii pe piata de geosintetice, in 2016
BSB CONSPROD: Scadere a cererii pe piata de geosintetice, in 2016
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 22 Iun 2016 10:42
B2B Consprod, producator autohton de sisteme geocompozite de armare si antifisurare, a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de 5,63 milioane de lei. Compania detine o unitate de fabricatie in Bucuresti, marcile brevetate si comercializate in Romania fiind Bistex (geocompozite de armare si antifisurare) si Biofelt, saltele antierozionale biodegradabile. Pe termen mediu, printre obiectivele societatii se afla majorarea exportului, prin promovarea gamei Bistex in afara granitelor tarii, precum si dezvoltarea unor produse destinate altor segmente in afara celui de constructii. De asemenea, B2B Consprod cerceteaza comportamentul materialelor in lucrari, pentru gama Bistex, alaturi de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) si pentru Biofelt, cu Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti (USAB).
"Anul 2015 a fost o perioada optima pentru piata geosinteticelor, cu vanzari ridicate. In 2016, insa, numarul comenzilor a fost surprinzator de redus, pana in prezent, fara perspective clare. Speram, totusi, ca piata sa se relanseze, prin deblocarea fondurilor de finantare", a declarat Mihai Pricop, directorul comercial al B2B Consprod.
B2B Consprod produce in Romania materiale geocompozite de armare si antifisura (pentru reabilitari si modernizari de drumuri nationale, judetene, comunale, pentru autostrazi, piste aeroportuare, parcari etc.), saltele antierozionale biodegradabile Biofelt (pentru protectia taluzelor la autostrazi, ecologizari/ inchideri de depozite de deseuri si halde de steril, pentru recuperarea solurilor contaminate si a haldelor de steril si pentru inierbari ale pantelor si zonelor cu soluri contaminate), precum si geogrile pentru armarea fundatiilor in lucrarile de cale ferata, sisteme rutiere, piste aeroportuare sau platforme, la ranforsarea fundatiilor cladirilor, armarea solului in zona culeei podurilor, precum si in structurile asfaltice ale drumurilor. De asemenea, compania comercializeaza geocelule (pentru rampe de acces, stabilizarea si protectia taluzurilor, pentru ziduri de sprijin, consolidari de fundatii, sisteme de cofrare pierdute pentru protectii la mal, la lucrarile de fundatii de drumuri etc.), precum si geotextile tesute si netesute, pentru depozite de deseuri, rezervoare si bazine de apa, terenuri de sport, terase, canale de irigatii, gradini suspendate, tuneluri etc.
 
Lucrari de referinta, realizate cu produse B2B Consprod
Printre proiectele de referinta realizate cu geocompozite livrate de B2B Consprod se afla reabilitarea si modernizarea de drumuri judetene (DJ 251, DJ 391, DJ 308, DJ 309, DJ 381, DJ 672), refacerea autostrazii A1 (km 27), precum si a drumurilor nationale DN 66 si DN 2D. Compania a furnizat saltele antierozionale biodegradabile pentru inchiderea si ecologizarea iazului de decantare Tarnicioara (judetul Suceava), precum si geogrile pentru constructia soselei de centura Deva - Orastie (realizata la standard de autostrada), pentru reabilitarea DN 76 si DN 73, a liniei de cale ferata Brasov - Simeria, precum si pentru reabilitarea garii CFR Bistrita. De referinta pentru segmentul de geocelule se afla constructia magazinului Carrefour Constanta, varianta ocolitoare a municipiului Iasi, amenajarea peisagistica si acoperisul verde al Promenada Mall Bucuresti, protectia taluzelor la centura Brasovului (lotul al doilea). Livrari de geotextile au fost realizate la Autostrada Transilvania, la reabilitarea DN 79, precum si pentru amenajarea plajei exterioare a Therme Nord Bucuresti.
 
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
FRONTALE
concelex
Acvatot 2019
theda mar
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
viarom
MAKITA
noark
rigips
ness project
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander