Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - BUCURESTI: 260 de panouri solare vor fi instalate pe scoperisul cladirii Dageco
BUCURESTI: 260 de panouri solare vor fi instalate pe scoperisul cladirii Dageco
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 15 Mar 2023 14:24
Dageco Expozitiei Estate este printre primele cladiri de birouri din Bucuresti care vor produce energie regenerabila si vor avea statii de reincarcare a masinilor electrice alimentate cu energia de la soare.
Investitia totala, in cele 260 panouri fotovoltaice, echipamentele complementare functionarii si doua statii de incarcare a masinilor electrice si hibrid este de 500.000 lei (fara TVA), finantarea fiind asigurata prin programul Electric-Up.
Proiectul Dageco Expozitiei Estate are o suprafata totala de 25.000 mp, cu patru corpuri mixed-use si o parcare generoasa, de 500 locuri, la exterior si in subteran. Cladirea principala acomodeaza birouri moderne, cu o suprafata totala de 11.000 mp si spatii comerciale la parter.
“Miscarea ESG( Environmental, Social and Gouvernance) va schimba radical piata de birouri, in urmatorii trei-cinci ani. Reducerea costurilor cu energia electrica si crearea de facilitati pentru mobilitate sunt primele criterii care sunt luate in calcul, pe fondul crizei in energie si a inflatiei. Proprietarii cladirilor de birouri si dezvoltatorii care vor constientiza mai repede acest lucru, vor fi cei mai competitivi. Este un moment favorabil pentru proprietarii de cladiri existente sa se diferentieze de concurenta prin facilitati de producere a energiei verzi, avand in vedere ca livrarile de cladiri noi sunt in scadere. De asemenea, locatia va juca un rol important, chiriasii fiind interesati de zone vibrante, inverzite, cu acces usor si distante scurte intre casa si birou, dar si catre facilitati de relaxare, food sau petrecere a timpului liber.
In acest context, zona Expozitiei se remarca prin faptul ca are in apropiere cel mai mare parc din Bucuresti si indeplineste mai multe criterii de dezvoltare, inclusiv o linie de metrou complementara si ansambluri rezidentiale care vor adauga peste 6.800 de apartamente noi“, declara Nicolae Ciobanu Managing Partner- Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors, membra Aliantei BNP Paribas Real Estate, compania care are mandat de exclusivitate pentru inchirierea acestui proiect.
In ce consta proiectul Electric-Up al carui beneficiar este Dageco Expozitiei Estate
Sistemul de producere a energiei verzi este compus din 260 panouri fotovoltaice, ce vor produce 100.1 kWp si 5 invertoare, ce totalizeaza 97.5 kW.
Sistemul de stocare ales este alcatuit dintr-un banc de acumulatori care va avea capacitatea de stocare de aproximativ 11 kWh. Scopul principal al sistemului de stocare este de a beneficia de energia produsa atat in timpul zilei, cand consumul depaseste productia, dar si pe timpul noptii, cand sistemul fotovoltaic nu produce energie electrica. Al doilea beneficiu al sistemului de acumulare este asigurarea unei rezerve de energie pentru consumatorii vitali, in cazul unei avarii in sistemul energetic national.
In acest moment, cladirea Dageco Expozitiei Estate are o statie de incarcare a masinilor electrice si hibrid, iar in urma implementarii proiectului Electric-Up va ajunge la trei statii.
Gradinita operationala din cadrul complexului Dageco Expozitiei Estate reprezinta o facilitate importanta pentru parintii care lucreaza la birou. Acestia pot beneficia de accesul usor si rapid la serviciile de ingrijire a copiilor, fara a fi nevoiti sa se deplaseze in alte zone ale orasului. Acest lucru aduce un plus de confort si flexibilitate in organizarea timpului si a activitatilor zilnice.
Pe langa gradinita, complexul se bucura si de apropierea de trei unitati de invatamant superior, ceea ce poate fi deosebit de util pentru tinerii angajati care isi doresc sa-si continue studiile. In plus, existenta a doua scoli private poate reprezenta o alternativa pentru parintii care doresc o educatie mai individualizata pentru copiii lor.
Toate aceste facilitati din jurul parcului de business Dageco Expozitiei Estate contribuie la crearea unei comunitati dinamice si conectate, in care angajatii si familiile lor pot beneficia de o gama larga de servicii si facilitati.
In plus, Dageco Expozitiei Estate ofera o varietate de servicii suplimentare pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Cladirea are un sistem inteligent de climatizare si iluminat, ce asigura un mediu confortabil si eficient din punct de vedere energetic. De asemenea, exista si o sala de fitness si o terasa verde, unde utilizatorii pot petrece timpul liber sau organiza evenimente.
Un alt avantaj important al amplasarii parcului de afaceri este accesibilitatea sa excelenta, datorita pozitionarii in imediata apropiere a Centrului Expozitional Romexpo si a Aeroportului International Henri Coanda. De asemenea, este usor accesibil din centrul orasului si din cele mai importante zone comerciale din nordul Bucurestiului.
“Proiectul finantat prin Electric-Up al cladirii Dageco Expozitiei Estate este un exemplu de dezvoltare sustenabila si inovativa in sectorul imobiliar din Bucuresti. Acesta ofera nu numai beneficii economice, dar si sociale si de mediu prin utilizarea energiei verzi si prin imbunatatirea confortului utilizatorilor. Daca luam in considerare noile planuri de dezvoltare pentru noua linie de metrou M6, putem spune ca cladirea Dageco va avea o locatie privilegiata, fiind amplasata la o distanta foarte scurta de una din statiile de metrou aflate pe traseu si anume Statia Expozitiei“, evalueaza Nicolae Ciobanu Managing Partner- Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors
Printre ocupantii spatiilor din parcul de afaceri Dageco Expozitiei Estate se afla reprezentantele Citroen si Suzuki, Cafe Le Mans.
 
man and machinehiltiALLBIMVideoConfAC-iulvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
rigips
Acvatot 2019
FRONTALE
BALTIC
Ubitech
grundfos
theda mar
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
CDS
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023