Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - Daruieste Viata planifica constructia unei noi cladiri in cadrul Spitalului Marie Curie
Daruieste Viata planifica constructia unei noi cladiri in cadrul Spitalului Marie Curie
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 16 Oct 2020 05:00
Asociatia Daruieste Viata lucreaza la proiectul unei noi cladiri pe care o va construi la Spitalul Marie Curie, din Bucuresti. Organizatia urmeaza sa finalizeze, in perioada urmatoare, si prima cladire din cadrul proiectului de reconstructie a Spitalului, in prezent lucrandu-se la instalatii si amenajarile acesteia.
"Pana in acest moment am finalizat structura primei cladiri si se lucreaza la instalatii, compartimentare si design interior si exterior. Aceasta va gazdui prima sectie de Radioterapie pentru copii din Romania, sectiile de oncologie, chirurgie, neuro-chirurgie, Blocul Operator (5 sali de operatie) si Sectia de Terapie Intensiva si are o suprafata de aproximativ 12.000 mp (9 niveluri). In paralel, lucram la planurile pentru cea de-a doua cladire care va gazdui restul sectiilor Spitalului Marie Curie pentru a oferi aceleasi conditii de tratament de secol XXI tuturor copiilor internati aici", a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare Daruieste Viata.
Extinderea presupune adaugarea unei noi cladiri de aproximativ aceeasi suprafata si capacitate precum cea recent ridicata (12.000 mp, 9 niveluri si 187 paturi) si mutarea aici a celorlalte specializari din Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie S. Curie.
Actuala cladire a Spitalului Marie Curie va fi renovata si transformata in spatii de cazare pentru parinti, sali de studiu, cantina, sali de curs etc. In prezent se lucreaza la master planul proiectului pentru a identifica modul de integrare si etapele necesare acestei transformari.
"Este un proiect pe termen lung, conturat in jurul unei viziuni clare: aceea de a schimba radical sistemul medical din Romania si de a arata ca se poate cu exemple concrete”, spune Carmen Uscatu, fondatoare Daruieste Viata.
"#NoiFacemUnSpital este Primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave si Trauma - un adevarat campus medical care sa ofere o abordare multidisciplinara in tratarea copilului-pacient. Aici va fi practicata medicina de secolul al XXI lea, atat la nivel de tehnologii, digitalizare si inovatie, cat si la nivel de conditii de tratament, realatie cu pacientul si invatare continua. Spitalul va asigura conditii de confort pentru parinti si pentru cadrele medicale, pentru a face tot ceea ce este omeneste posibil pentru a da o sansa in plus copiilor. Este un proiect pe termen lung, conturat in jurul unei viziuni clare: aceea de a schimba radical sistemul medical din Romania si de a arata ca se poate cu exemple concrete", a precizat Carmen Uscatu, fondatoare Daruieste Viata.
Constructiile vor fi finantate, la fel ca pana acum, din donatii. Asociatia a lansat, in acest sens, campania In Memoriam, prin care planuieste sa “recruteze” cel putin 100.000 de noi sustinatori. Pentru informatii suplimentare si donatii, click aici!
 
 
gamma_2021VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hilti
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
cv water 2021
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere