Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - GUVERN: Contracte de 210 milioane euro cu BEI, pentru investitii in 26 de spitale
GUVERN: Contracte de 210 milioane euro cu BEI, pentru investitii in 26 de spitale
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 01 Feb 2023 12:53
Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, printr-un proiect de lege, doua contracte de finantare intre Romania si Banca Europeana de Investitii (BEI), in valoare de 87 milioane de euro si, respectiv, 123,6 milioane de euro, in baza carora vor fi efectuate lucrari de investitii pentru 26 de unitati spitalicesti din mai multe judete si din Bucuresti.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, cele doua proiecte constau in lucrari de investitii (reabilitari, extinderi, consolidari, reabilitari capitale, modernizari, dotari etc) pentru 26 de unitati spitalicesti din judetele Bacau, Bihor, Brasov, Calarasi, Constanta, Covasna. Dolj, Harghita, Giurgiu, Neamt, Olt, Prahova, Teleorman si din municipiul Bucuresti, in valoare totala de aproximativ 1.440 milioane de lei.
"Implementarea proiectelor va fi asigurata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii SA, in calitate de agentie de implementare. In aceasta calitate, Ministerului Dezvoltarii i se deleaga intreaga autoritate si responsabilitate privind realizarea proiectelor si utilizarea fondurilor alocate acestora. Cheltuielile aferente proiectelor vor fi cuprinse in bugetul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie prin legile bugetare anuale", se arata in comunicat.
"Disponibilizarea imprumuturilor se face cu pana la 36 de luni de la data semnarii contractului de finantare, in cazul imprumutului in valoare de 87 milioane euro, respectiv 48 de luni de la data semnarii contractului de finantare in cazul imprumutului in valoare de 123,6 milioane euro. Tragerile in cadrul imprumutului vor fi efectuate de catre Ministerul Finantelor, in baza raportarilor furnizate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei", se arata in comunicat.
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
rigips
CDS
EDIT-Structural
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
ness project
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
viarom
quadratum
siniat
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander