Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - IALOMITA: Lucrari de 22 milioane lei pentru reabilitarea Conacului Bolomey
IALOMITA: Lucrari de 22 milioane lei pentru reabilitarea Conacului Bolomey
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 22 Feb 2019 13:47
Presedintele Consiliului Judetean Ialomita impreuna cu domnul Liviu Gabriel Musat - directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Reabilitarea monumentului istoric si de arhitectura Conacul Bolomey”, in prezenta domnului Popescu Bogdan - primar al localitatii Cosambesti, a managerilor institutiilor de cultura si a echipei de implementare a proiectului.
Conacul Bolomey a fost construit in anul 1898 de o echipa de mesteri italieni, acesta a ramas pana in zilele noastre o constructie reprezentativa pentru arhitectura conacelor din estul Campiei Romane. Din anul 2003 monumentul istoric si de arhitectura a intrat in patrimoniul Consiliului Judetean Ialomita si dat spre administrare Muzeului Judetean Ialomita.
Proiectul de reabilitare a monumentului istoric si de arhitectura Conacul Bolomey este finantat din fonduri europene prin POR 2014-2020, Axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural, apel de proiecte POR/2017/5/5.1/SUERD/1 Apel de proiecte dedicat sprijinirii Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii in ce priveste Axa prioritara 3 a SUERD ”Promovarea culturii si a turismului, a contactelor directe intre oameni”.
Valoarea totala a proiectului este de 21.801.121,17 lei inclusiv TVA, iar durata de implementare a acestuia este de 84 de luni.
Obiectivul principal al proiectului este impulsionarea dezvoltarii locale prin reabilitarea ansamblului Conacul Bolomey si valorificarea patrimoniului cultural si a identitatii culturale prin introducerea acestuia in circuitul turistic.
Totodata prin aceasta investitie se urmareste:
- Reabilitarea si punerea in valoare a monumentului istoric si de arhitectura.
- Dezvoltarea comunitatii prin cresterea atractivitatii turistice si investitionale a regiunii, datorita conservarii, restaurarii si valorificarii monumentului istoric prin dezvoltarea turismului si activitatilor conexe.
- Dezvoltarea economica locala prin impulsionarea dezvoltarii turismului si prin diversificarea afacerilor locale.
Totul a fost posibil prin perseverenta, efort sustinut, credinta in viabilitatea demersului strategic de valorificare a patrimoniului cultural si de transformare a lui intr-o resursa reala de dezvoltare locala.
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Acvatot 2019
ness project
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
theda mar
leviatan
rigips
Ubitech
CDS
MAKITA
siniat
noark
strabag nivel 1
viarom
CONCEPT STRUCTURE
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander