Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - IASI: Primaria a depus PUZ la CNI pentru constructia Salii Polivalente "Regina Maria"
IASI: Primaria a depus PUZ la CNI pentru constructia Salii Polivalente "Regina Maria"
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 13 Sep 2022 11:53
Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a anuntat ca a fost depus la Compania Nationala de Investitii (CNAI) planul urbanistic zonal pentru Moara de Vant - Podgoria Copou si certificatul de urbanism necesar pentru construirea Salii Polivalente „Regina Maria”.
Conform sursei citate, cele doua documente erau importante pentru realizarea Salii Polivalente „Regina Maria”.
„Contam pe sprijinul guvernamental pentru acest proiect inca de anul trecut, dupa ce, in urma solicitarilor noastre, Compania Nationala de Investitii SA a inclus acest obiectiv pe lista sinteza din cadrul subprogramului Sali de sport. Am discutat in mai multe randuri si am primit garantii ca acest proiect se numara printre prioritatile Guvernului de la domnul prim-ministru Nicolae Ciuca, precum si de la domnul ministru al Dezvoltarii, Czeke Attila”, afirma primarul Chirica, intr-o postare pe Facebook.
Edilul a precizat ca pana in prezent municipalitatea ieseana a finalizat si a trimis Companiei Nationale de Investitii SA studiul de fezabilitate al proiectului si proiectul tehnic de executie (faza DTAC, DTOE, PTh si DDE), care a fost verificat la toate specialitatile. „Urmeaza obtinerea finantarii, organizarea licitatiei pentru lucrari si inceperea lucrarilor, etape pe care ni le dorim parcurse cat mai rapid!”, adauga Chirica.
Estimata la aproximativ 81 de milioane de euro, noua sala polivalenta va avea o forma inspirata de coroana Reginei Maria si va fi construita in zona Moara de Vant, pe un teren al municipalitatii aflat in vecinatatea viitorului Spital Regional de Urgenta si a viitorului Stadion Municipal.
Conform proiectului, noua sala polivalenta va avea o forma inspirata de coroana Reginei Maria si va fi construita in zona Moara de Vant, pe un teren ce apartine Primariei Iasi.
Sala, al carei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosita in permanenta ca baza de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.). Numarul total de locuri in tribune pentru spectatori va fi de 10.212, impartite astfel: 3.194 la parter, 2.304 la etajul I, 4.714 la etajul II si 106 la etajul III, care este dedicat presei.
Sala va avea multiple facilitati de servire pentru public, spatii comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc, precum si sisteme moderne de comunicare, multimedia si sonorizare.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
noark
ness project
theda mar
EDIT-Structural
Ubitech
concelex
leviatan
MAKITA
quadratum
siniat
rigips
viarom
konsent
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander