Agenda Constructiilor
Duminica, 03 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Info-Santiere - IASI: Proiectul Salii Polivalente Regina Maria a intrat in etapa finala de autorizare
IASI: Proiectul Salii Polivalente Regina Maria a intrat in etapa finala de autorizare
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 22 Mar 2023 13:53
In cursul zilei de luni, 20 martie 2023, Primaria Municipiului Iasi a obtinut de la Agentia pentru Protectia Mediului Iasi avizul de mediu necesar pentru eliberarea autorizatiei de construire si, astfel, continuarea demersurilor de realizare a Salii Polivalente „Regina Maria”.
„Contam pe sprijinul guvernamental pentru acest proiect cu atat mai mult cu cat, in urma solicitarilor noastre, Compania Nationala de Investitii SA a inclus acest obiectiv pe lista sinteza din cadrul subprogramului Sali de sport. Am discutat in mai multe randuri si am primit garantii ca acest proiect se numara printre prioritatile Guvernului de la domnul prim-ministru Nicolae Ciuca, precum si de la domnul ministru al Dezvoltarii, Czeke Attila, carora le multumesc si pe aceasta cale!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Pana in prezent municipalitatea ieseana a finalizat si a trimis Companiei Nationale de Investitii SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de executie (faza DTAC, DTOE, PTh si DDE), Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vant – Podgoria Copou, certificatul de urbanism si alte documente prevazute de lege.
„In perioada urmatoare vom elibera autorizatia de construire si urmeaza, practic, obtinerea finantarii, organizarea licitatiei pentru lucrari si inceperea lucrarilor, etape pe care ni le dorim parcurse cat mai rapid!
Noua sala polivalenta va avea o forma inspirata de coroana Reginei Maria si va fi construita in zona Moara de Vant, pe un teren al municipalitatii aflat in vecinatatea viitorului Spital Regional de Urgenta si a viitorului Stadion Municipal.
Sala Polivalenta are o valoare estimata de 336.182.267 lei, fara TVA (400.056.898 lei, cu TVA), circa 81 milioane euro, o investitie mare, dar pe care Statul o poate sustine, esalonat pe cativa ani, in beneficiul locuitorilor intregii Regiuni de Nord-Est!”, a mai spus primarul Mihai Chirica.
Proiectant general este Sigm Home Projects, Concrete & Design Solutions asigura partea de arhitectura si Allied Engineers Grup, proiectarea structurii de rezistenta.
 
hiltiALLBIMALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
viarom
BALTIC
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
grundfos
rigips
noark
leviatan
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu