Agenda Constructiilor
Miercuri, 06 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Info-Santiere - MS: Contracte de 300 milioane euro semnate pentru constructia de spitale
MS: Contracte de 300 milioane euro semnate pentru constructia de spitale
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 20 Mar 2023 13:34
Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a semnat vineri, din Targu Mures, patru contracte de finantare pentru infrastructura spitaliceasca noua, din cadrul PNRR, din judetele Mures, Bistrita-Nasaud, Cluj si Alba, in valoare totala de aproximativ 300 milioane euro.
"Patru obiective majore in infrastructura spitaliceasca, in valoare aproape de 300 de milioane de euro, sunt primele contracte de construire pe care le semnam aici, in Transilvania. Sunt deopotriva bucuros, dar si emotionat pentru ca da un semnal extrem de puternic ca ne intereseaza sanatatea oamenilor din Romania, sanatatea comunitatilor, iar acest lucru incerc sa il fac cu toata responsabilitatea si cu detasare, daca vreti, de foarte multe aspecte politice si politicianiste pe care le-a aratat de-a lungul timpului viata si care nu au dus intotdeauna la progres. Administratia Ministerului Sanatatii, care stiti ca este social-democrata, nu tine cont decat de un singur lucru, de interesul cetatenilor si de sanatatea comunitatilor, iar acest lucru l-am dovedit totdeauna. Parteneriatul Ministerului Sanatatii cu universitatile de medicina si farmacie arata ca noi nu ne dorim doar investitii si dotarea cu aparatura medicala, ele trebuie puse in functiune de profesionisti. Fara universitatile si facultatile de medicina nu o sa reusim sa facem acest lucru", a declarat Alexandru Rafila la evenimentul organizat la Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie "George Emil Palade".
In cadrul festivitatii, ministrul Sanatatii a semnat cu managerul IUBCvT Targu Mures, dr. Mariana-Anisoara Ciorba, contractul in valoare de 105.841.529,64 euro (fara TVA) pentru proiectul "Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures".
De asemenea, Emil Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a semnat contractul in valoare de 82.939.073 euro (fara TVA) pentru extinderea pavilionului Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, prin construirea unei cladiri noi.
 
 
S-a mai semnat contractul de relocare si modernizare a activitatii sectiei de oncologie si infiintarea compartimentului de cardiologie interventionala la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, in valoare de 47.092.679 euro (fara TVA), a fost semnat de Simona Diana Marza, managerul institutiei.
Un alt contract a fost semnat cu prof. dr. Claudia Diana Gherman, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, in valoare de 39.219.840 euro (fara TVA), pentru proiectul "Recompartimentare cladire existenta si extindere cu un corp nou - Sectia clinica Neurochirurgie - Centru de Patologie Vasculo-Cerebrala si Neurochirurgie la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj".
Rectorul Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie 'George Emil Palade' din Targu Mures, profesor doctor Leonard Azamfirei a aratat ca prin PNRR, sistemul sanitar din Romania are sansa istorica de a accesa cele mai mari fonduri de investitii din istoria sa.
"Universitatile de Medicina si Farmacie din Romania, reunite in Alianta Universitara - G6, sprijina acest demers de reforma a sistemului sanitar care are nevoie nu doar de investitii, ci si de resursa umana calificata. In mod direct, Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie 'George Emil Palade' din Targu Mures este, la randul ei, beneficiara a doua investitii specifice importante din PNRR, pentru Spitalul Universitar: Unitati de asistenta medicala ambulatorie si Echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infectii nosocomiale", a declarat profesor doctor Leonard Azamfirei.
 
hiltiALLBIMALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
noark
BALTIC
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
grundfos
strabag nivel 1
FRONTALE
MAKITA
viarom
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
leviatan
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
BA 2023
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu