Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - RAFILA: Spitalele regionale necesita 2 miliarde euro si vor fi operationale din 2027
RAFILA: Spitalele regionale necesita 2 miliarde euro si vor fi operationale din 2027
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 25 Mai 2023 16:01
Proiectul Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Iasi a fost finalizat si in toamna este programata inceperea lucrarilor de constructii a noii cladiri. De asemenea, la jumatatea acestui an este prevazuta finalizarea proiectului tehnic pentru SRU Cluj, iar pana la sfarsitul anului, pentru SRU Craiova, a transmis ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.
"Echipa Ministerului Sanatatii a lucrat intens pentru a finaliza cat mai rapid licitatiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale. Incepand cu anul 2027, acestea trebuie sa devina operationale. Investitia totala va fi de peste doua miliarde euro", a declarat Alexandru Rafila.
In acelasi timp, fonduri de 2,4 miliarde euro sunt alocate prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pentru alte 27 de investitii spitalicesti noi, printre care se afla Institutul regional de oncologie din Timisoara, o cladire noua pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din Bucuresti si, in premiera, un centru de psihiatrie infantila la Bucuresti.
"Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucreaza efectiv la constructie, de exemplu, la proiectul de la Bistrita. Aceste investitii vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din Romania si la un acces mai bun la servicii de sanatate. Pentru prima data, discutam despre spitale integrate si unitare din punct de vedere al constructiei, al circuitelor, al echipamentelor si, nu in ultimul rand, al conditiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infectiilor este prioritara in toate aceste proiecte noi", a subliniat ministrul Sanatatii.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
SIGM
concelex
rigips
ness project
viarom
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
theda mar
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CDS
siniat
konsent
EDIT-Structural
noark
leviatan
strabag nivel 1
BogArt
SSAB

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander