Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - STRABAG si ARL Cluj SA modernizeaza cu 26 milioane euro Aeroportul Targu Mures
STRABAG si ARL Cluj SA modernizeaza cu 26 milioane euro Aeroportul Targu Mures
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 20 Feb 2023 14:44
Asocierea formata din companiile Strabag (lider) si Antrepriza de Reparatii si Lucrari (ARL) Cluj SA va executa lucrarile de modernizare a aeroportului din Targu Mures. Contractul, cu o valoare de 128,7 milioane de lei (26 milioane de euro), a fost semnat recent de presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului International "Transilvania" Targu Mures, Peti Andras, si Manfred Mueller, director tehnic al Diviziei civila si industriala din cadrul companiei Strabag. La ceremonie au mai participat si Péter Ferenc - presedintele Consiliului Judetean (CJ) Mures, Novak Levente - senator UDMR de Mures si Tudor Hedesiu - Business Development Manager in cadrul companiei Strabag.
"A fost semnat Acordul Contractual referitor la Proiectarea si Executia Lucrarilor pentru proiectul «Modernizarea Aeroportului Transilvania Targu Mures, cu includerea obiectivelor din Master Planul General de Transport». In cadrul lucrarilor, se va extinde platforma de parcare a aeronavelor si terminalul de pasageri. Dezvoltarea Aeroportului Transilvania din Targu Mures a fost si va ramane o prioritate pentru CJ Mures", a declarat Péter Ferenc.
Lucrarile includ extinderea platformei de parcare a aeronavelor cu o suprafata de 8.300 mp (din care 8.000 mp de suprafata portanta si 300 mp pentru acostamente), extinderea terminalului de pasageri cu 7.700 mp (pana la 9.397 mp), precum si majorarea capacitatii de procesare a unui numar mai mare de pasageri.
"Avem patru luni pentru proiectare si 11 luni pentru executie, suntem in asociere cu colegii nostri de la ARL Cluj. Noi incercam sa scurtam si timpul de proiectare si la executie, la fel. Viitoarea structura va fi din confectie metalica, cu fundatii din beton armat si inchideri cu panouri temoizolante si finisajele uzuale", a declarat Manfred Mueller.
Termenul de finalizare a lucrarilor a fost stabilit in decembrie 2023.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
EDIT-Structural
Acvatot 2019
quadratum
leviatan
noark
ness project
ERBASU CONSTRUCT
viarom
concelex
MAKITA
konsent
strabag nivel 1
CDS
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
rigips
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander