Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SUNLAKE: Structura primei cladiri a proiectului este finalizata in proportie de 70%
SUNLAKE: Structura primei cladiri a proiectului este finalizata in proportie de 70%
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 10 Oct 2022 12:46
SunLake, la ora actuala cel mai rapid vandut complex rezidential din Bucuresti, dezvoltat de Park Properties, a reusit o performanta greu de atins pe piata imobiliara din Capitala, unde peste 80% din blocul A, de 12 etaje, al primei faze a proiectului rezidential, s-a vandut in primele sase luni de la demararea lucrarilor.
Cu o suprafata totala, la finalizare, de peste 30.000 mp si o valoare de piata ce depaseste 40 milioane de euro, SunLake este unul dintre cele mai ambitioase proiecte rezidentiale din Capitala, un reper arhitectural, cu terase generoase si lobby-uri spatioase, inconjurat de lacul Fundeni, o zona verde, linistita, cu numeroase spatii de petrecere a timpului liber - parcuri si locuri de joaca pentru copii. Proiectul a fost demarat in luna martie a acestui an.
„Am reusit sa atragem un mix variat de cumparatori finali, dar si investitori in proiectul SunLake, care au achizitionat imobilele, in cea mai mare parte, cu capitaluri proprii. Pe langa interesul ridicat din partea locuitorilor situati in Sectorul 2 al Capitalei, asistam si la o cerere crescuta de la cumparatori din afara Bucurestiului, din orase precum Constanta, Brasov, Buzau, Craiova, chiar si Oradea, oras situat la nu mai putin de 600 km departare, clienti care doresc acces facil catre zona centrala si de nord ale Capitalei si catre autostrazile A2 si A3”, a declarat Alexandru Manaila, Managing Partner SunLake.
Ritmul rapid al vanzarilor din primele sase luni a determinat echipa SunLake sa demareze vanzarile si pentru faza a doua a proiectului, ce consta in al doilea bloc de 12 etaje, dintr-un total de trei cladiri cate va avea proiectul, la finalizare.
„Faptul ca am reusit sa securizam peste 80% din vanzarile primului bloc al proiectului intr-un timp atat de scurt ne-a determinat sa incepem vanzarile si pentru cea de-a doua faza a proiectului, blocul B. Principalele avantaje ale proiectului SunLake sunt reprezentate de privelistea unica asupra numeroaselor lacuri din zona, accesul rapid catre punctele cheie ale orasului, dar si reperul arhitectural unic, in cel mai modern complex rezidential din zona”, a adaugat Alexandru Manaila.
Potrivit reprezentantului SunLake, lucrarile la structura de rezistenta a proiectului sunt in grafic, constructorul avand un ritm de doua etaje pe luna.
„Am demarat deja lucrarile la etajul 8, urmand ca pana la sfarsitul anului sa finalizam structura de rezistenta a corpului A. In luna August au demarat lucrarile la corpul de legatura cu cladirea B, iar in curand incep si lucrarile la structura corpului B, al doilea turn cu 12 etaje din cadrul SunLake Residence”, a mai precizat Alexandru Manaila.
SunLake, complexul de langa 5 parcuri si 5 lacuri
Pe langa lacurile care inconjoara peninsula pe care este amplasat complexul SunLake si privelistea spectaculoasa catre cele cinci lacuri situate in apropiere de proiectul rezidential (Fundeni, Plumbuita, Colentina, Dobroesti si Pantelimon), la mai putin de 5 minute distanta se afla alte cinci parcuri recent amenajate: Parcul Sfantul Pantelimon, Parcul Sticlariei, Parcul Morarilor, Parcul Florilor, cat si parcul privat din incinta complexului SunLake.
Majoritatea spatiilor verzi sunt situate pe malul lacului si au beneficiat recent de amenajare, avand o promenada, locuri tematice si spatii de joaca moderne pentru copii.
 
Investitiile imobiliare, o protectie impotriva inflatiei galopante
Inflatia ridicata, de circa 10% la euro si 16% la RON, indeamna cumparatorii si investitorii sa achizitioneze apartamente inca din faza de constructie, pentru a bloca preturi preferentiale si a nu fi expusi la cresterile de preturi cu care sectorul materialelor de constructii se confrunta.
„Investitia intr-un apartament confera pentru un cumparator final sau un investitor doua moduri de a-si aprecia capitalul: randamentul obtinut din inchirierea apartamentului si profitul obtinut din revanzarea unui apartament achizitionat la un pret preferential in faza de proiect, direct de la dezvoltator. Preturile practicate de catre dezvoltatori la faza de constructie (inainte de finalizarea unui bloc de apartamente) sunt mai mici decat preturile unui apartament finalizat. Din acest motiv, un cumparator al unui apartament la faza de proiect/constructie are posibilitatea de a revinde apartamentul cu un pret mai mare dupa ce imobilul este finalizat. Similar, acelasi investitor are posibilitateaa de a inchiria apartamentul pentru a genera un cash flow lunar si revinde ulterior apartamentul daca va dori acest lucru”, a conchis Alexandru Manaila, Managing Partner SunLake Residence.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Ubitech
rigips
Arduro
CDS
siniat
viarom
SIGM
EDIT-Structural
MAKITA
quadratum
SSAB
noark
leviatan
strabag nivel 1
concelex
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
konsent
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander