Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Ianuarie 2021
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CE: 1,5 miliarde euro pentru constructia de autostrazi si raspuns optim la dezastre
CE: 1,5 miliarde euro pentru constructia de autostrazi si raspuns optim la dezastre
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 04 Sep 2020 10:09
Comisia Europeana a aprobat o investitie in valoare de 875,5 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru prima etapa de constructie a autostrazii Sibiu-Pitesti. Va fi prima autostrada care traverseaza Muntii Carpati, asigurand conectivitate nestingherita in Romania pe coridorul Rin-Dunare al retelei transeuropene de transport (TEN-T).
Coridorul va asigura o legatura neintrerupta pe teritoriul Romaniei, de la portul Constanta de la Marea Neagra pana la Nadlac, la frontiera maghiara, conectand Romania centrala si de vest cu reteaua de autostrazi europene. Potrivit comisarului pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira: „Acest proiect va elimina un blocaj major in reteaua de transport din Romania, ceea ce va spori siguranta rutiera, va scurta durata calatoriilor si va reduce costurile pentru pasageri si marfuri. Proiectul va avea un impact extrem de pozitiv asupra economiei si a calitatii vietii populatiei locale”. Se preconizeaza ca proiectul va fi operational incepand din 2026.
Comisia Europeana a aprobat, de asemenea, o finantare din Fondul de coeziune pentru un proiect in valoare de 578,4 milioane de euro pentru imbunatatirea capacitatii de raspuns a Romaniei in caz de dezastre. Investitia va imbunatati capacitatea de reactie terestra, aeriana si maritima a Romaniei prin achizitionarea de echipamente noi si prin formarea personalului. Astfel, populatia va fi mai bine protejata in situatii de urgenta, investitia contribuind la respectarea de catre Romania a obligatiilor internationale si a strategiei nationale privind schimbarile climatice si cresterea economica cu emisii scazute.
Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Datorita acestei investitii din fonduri UE, serviciile de urgenta ale Romaniei vor fi in masura sa raspunda in mod eficient la evenimente cu frecventa redusa si de mare impact, cum ar fi inundatiile, cutremurele sau accidentele nucleare. Acest lucru este deosebit de relevant pentru o tara precum Romania, care se confrunta cu un risc ridicat de catastrofe naturale din cauza topografiei si a retelei sale dense de rauri si paraie. O mai buna pregatire a Romaniei va aduce, de asemenea, beneficii altor tari in cazul unor dezastre in strainatate, in conformitate cu spiritul european de solidaritate si cu acordurile internationale.”
Proiectul va contribui la salvarea de vieti si la reducerea la minimum a daunelor materiale si a riscurilor de perturbare a activitatilor economice.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLPLANelmas_1octVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hilti
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere