Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - TIMIS: Licitatie de 12,5 milioane lei pentru SF al viitoarei centuri feroviare Timisoara
TIMIS: Licitatie de 12,5 milioane lei pentru SF al viitoarei centuri feroviare Timisoara
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2022 11:17
Timisoara ar putea avea centura feroviara, care sa scoata traficul de marfa din centrul orasului. Consiliul Judetean a lansat deja licitatia publica pentru serviciile de realizare a studiului de fezabilitate. Mai exact, CJ Timis isi propune sa realizeze un traseu de cale ferata cu racord la magistrala la Remetea Mare, trecand prin Ghiroda, Giarmata, Pischia, Sanandrei si racord la linia Ronat - Arad.
Valoarea estimata a contractului conform studiului de piata realizat este de 9.800.000 lei, la care se adauga 2.352.000 lei TVA, valoarea totala fiind de 12.152.000 lei cu TVA, din care 800.000 pentru anul 2022.
Pentru aceasta investitie exista un studiu de prefezabilitate din 2009, insa, acum, in contextul lucrarilor la calea ferata pe culoarul pan-european IV, s-a repus pe tapet ideea realizarii unei centuri feroviare. Studiul de fezabilitate, scos la licitatie, este menit a stabili culoarul final, cat si valoarea investitiei.
Firmele interesate de realizarea documentatiei pot depune oferte pana pe 20 iulie. Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 12 luni pentru predarea studiului de fezabilitate.
Realizarea unei centuri feroviare, in special pentru transportul de marfa, avand in vedere si interconectarea Aeroportului International Traian Vuia cu magistrala 900, contribuie la eliminarea blocajelor si a disconfortului creat de traversarea trenurilor de marfa prin centrul Timisoarei. Magistrala 900 de cale ferata, al carui traseu este Bucuresti Nord - Rosiori - Craiova - Filiasi - Caransebes - Timisoara Nord, strabate teritoriul judetului pe relatia Lugoj - Timisoara. Aceasta face parte din Coridorul IV Pan European.
Ca politica de transport alternativ, in conditiile cresterii traficului rutier, transportul pe calea ferata reprezinta un segment foarte important atat pentru dezvoltarea teritoriilor, cat si pentru economia zonei.
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
leviatan
hilti
FRONTALE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
hidroplasto
viarom
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere