Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - IASI: Incep lucrarile la axa Iasi-Suceava, investitie de aproape 500 milioane lei
IASI: Incep lucrarile la axa Iasi-Suceava, investitie de aproape 500 milioane lei
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 29 Iul 2022 10:44
Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, a semnat ordinul de incepere a lucrarilor de executie pentru modernizarea Lotului 3 din obiectivul Axa Rutiera Strategica 1 Iasi - Suceava. Evenimentul a avut loc la Badeni, in comuna Scobinti.
“Dupa un drum anevoios, cu multe contestatii la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si plangeri care au fost solutionate de Curtea de Apel Iasi, am reusit sa semnam de curand contractul de executie a Lotului 3 si am intrat intr-un ritm accelerat pentru a incepe lucrul la ultimii 40 de km din Axa Iasi-Suceava. Prin acest Lot 3, vom moderniza drumuri judetene de pe raza a cinci comune: DJ 281 de la Belcesti - Ceplenita - DN 28B si DJ 281 de la DN 28B - Scobinti - Lespezi. Urez mult succes constructorului, Asocierea Daroconstruct - Rutador, si subcontractantilor’’, a declarat presedintele CJ, Costel Alexe.
Obiectivul general al proiectului Axa Rutiera Strategica 1 Iasi - Suceava este imbunatatirea accesibilitatii si a mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor, in vederea stimularii dezvoltarii economice durabile, prin modernizarea a 167,933 km de drumuri judetene din judetele Iasi si Suceava aflate in proximitatea TEN-T si conectarea a 22 de unitati administrativ-teritoriale urbane si rurale la aceasta retea trans-europeana de transport. 92 de km sunt pe raza judetului Iasi si traverseaza comunele Rediu, Movileni, Gropnita, Focuri, Coarnele Caprei, Belcesti, Cotnari, Ceplenita, Scobinti, Siretel, Lespezi.
“Vom face toate eforturile administrative pentru ca modernizarea ultimilor 40 de km din Axa sa se desfasoare cat mai repede si sa oferim cetatenilor din aceste comunitati si tuturor celor care tranziteaza zona conditii sigure si moderne de transport. Orice intarziere in implementarea proiectelor, de orice natura, atrage cresteri imense a cheltuielilor de investitii. Daca acum doi ani, valoarea totala a proiectului era de 327.030.642 lei, valoarea actualizata, la nivelul anului 2022, este de 487.154.435 lei’’, a precizat presedintele CJ, Costel Alexe.
Lucrarile la Loturile 1 si 2 vor fi finalizate in toamna acestui an, iar pana la finalul anului 2023 va fi gata intreaga retea de drumuri judetene inclusa in Axa Iasi - Suceava.
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
FRONTALE
rigips
Ubitech
hilti
CELCO 2020
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
viarom
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere