Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTI: Din luna iunie vor fi emise certificate pozitive sau negative pentru constructori
MTI: Din luna iunie vor fi emise certificate pozitive sau negative pentru constructori
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 06 Iun 2022 13:42
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat vineri, la Timisoara, ca in cursul lunii iunie vor incepe sa vina la minister certificatele pozitive sau negative pentru toti constructorii si contractele care nu au fost respectate vor fi reziliate.
"In cursul acestei luni, conform Legii modificate de Ministerul Transporturilor, vor incepe sa vina certificatele pozitive sau negative pentru toti constructorii. Pozitive, daca s-au tinut de contract si negative, daca nu s-au tinut de contract. S-au scurs cele 3 luni de cand a intrat in vigoare aceasta lege, vor incepe sa fie emise «certificatele de buna purtare». Daca vor fi negative, se va intra pe un fagas pe care nu mi l-as dori. Voi aplica extrem de strict legea, cu toate riscurile care decurg de aici. Riscuri care tin de anumite intarzieri. Dar decat sa stam si sa ne uitam ca progresul de fapt este de 1% pe luna, ceea ce e inadmisibil, mai bine tai nodul gordian si iei o decizie", a declarat Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a precizat ca pentru lucrarile de la ca Centura Sud a municipiului Timisoara a chemat la Bucuresti, saptamana trecuta, toata conducerea companiei, care a cerut CNAIR un ragaz de cateva zile pentru a primi o linie de credit. La descarcarea de pe autostrada la Sanandrei, etapa care ar trebui finalizata in primavara anului viitor, gradul de realizare a lucrarilor este de 0%. Licitatia pentru proiectarea si executia drumului de legatura Autostrada A1 Arad-Timisoara – DN69 a avut un singur ofertant, iar in martie 2021 a fost semnat contractul cu Todini Costruzioni Generali SpA, la valoarea de 189,5 milioane de lei (fara TVA). Durata acestuia este de 24 de luni, din care sase pentru proiectare.
Pe Centura Sud a Timisoarei s-a ajuns la 50%, desi lucrarea trebuia terminata in decembrie 2021. Noul termen agreat a fost stabilit in decembrie 2022. Contractul pentru constructia centurii de sud a Timisoarei, cu o lungime de 26 km si o valoare de 272,4 milioane de lei (fara TVA), a fost atribuit companiei Tirrena Scavi SpA.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
BMI_Icopal
MAKITA
FRONTALE
hidroplasto
leviatan
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti
viarom
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere