Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - ORADEA: Investitie de 15 milioane euro in nod intermodal la gara Episcopia Bihor
ORADEA: Investitie de 15 milioane euro in nod intermodal la gara Episcopia Bihor
Infrastructura Publicat de AG&F 24 Iun 2022 10:53
Consiliul local al Municipiului Oradea a aprobat depunerea spre finantare a proiectului „Dezvoltarea unui centru intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier si feroviar in Zona Garii CFR din Episcopia Bihor”. Acest proiect va fi depus spre finantare prin Programul Operational Infrastructura Mare, Axa prioritara 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient. Valoarea totala a proiectului pentru cele doua linii de tren se ridica la cca 14,8 milioane de euro, din care 10 milioane vor fi finantate din fonduri europene, iar 4,8 milioane de euro vor fi contributia municipiului Oradea la acest proiect.
Proiectul prevede construirea a doua linii de cale ferata de aproximativ 700 de metri fiecare. Acestea vor fi utilizate pentru incarcarea si descarcarea marfurilor care vor fi transportate prin intermediul acestui centru intermodal. Se vor mai construi o platforma de beton intre cele doua linii, o cladire administrativa de tip container in care sa se desfasoare partea logistica si o parcare pentru camioane. Terminalul intermodal va fi imprejmuit, va fi iluminat si racordat la utilitati.
Municipiul Oradea va deveni un hub pentru transportul de marfuri datorita faptului ca este situat in apropiere de Autostrada Transilvania si drumul expres Oradea-Arad iar calea ferata Cluj-Napoca - Oradea - Episcopia Bihor va fi electrificata. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legatura la E60/DN1. Prin implementarea proiectului, zona va deveni un puternic nucleu economic la nivelul intregii regiuni Nord-Vest.
Acest proiect are un rol cheie pentru transportul de marfuri din Oradea si judetul Bihor si va asigura transferul marfurilor in relatie cu statele din vestul Europei, dar si cu alte zone din Romania. Transportul de marfuri cu trenul este mult mai putin poluant si mai ieftin, fiind incurajat la nivel european in raport cu transportul rutier. Totodata, acest proiect contribuie la cresterea competitivitatii economice a companiilor din Oradea si judetul Bihor, deoarece costurile cu transportul marfurilor vor scadea ca urmare a construirii acestei facilitati.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Ubitech
BMI_Icopal
FRONTALE
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
hilti
MAKITA
rigips
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere