Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Februarie 2021
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Sector 4: Finantare de 50 milioane euro pentru o noua statie de metrou supraterana
Sector 4: Finantare de 50 milioane euro pentru o noua statie de metrou supraterana
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 16 Dec 2020 11:35
O noua statie de metrou va fi construita in zona de sud a Capitalei, pe soseaua Berceni, proiectul urmand a fi realizat de Primaria Sectorului 4, cu sprijinul Ministerului Transporturilor si al Metrorex. Contractul de finantare cu fonduri europene nerambursabile, in valoare de 50 de milioane de euro, a fost semnat inca de pe 4 decembrie, iar documentul a fost parafat ieri si de catre ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
In aceste conditii, Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, urmeaza sa dispuna inceperea lucrarilor, ce vor fi incheiate in urmatoarele 22 de luni.
Noua statie de metrou va fi construita intre statia Berceni, actualul capat de linie al Magistralei 2 de metrou si Soseaua de Centura. Cu o suprafata desfasurata de 15.100 mp, statia va fi supraterana, o cladire S+P+2E.
Lungimea noului traseu, care va avea o cale dubla de rulare (doua linii distincte, fata de o singura linie tehnica, necorespunzatoare traficului de calatori, cum este in momentul de fata) se va intinde pe 1,6 kilometri. Dintre cele sase zone de acces pietonal doua vor fi situate pe partea opusa a Soselei Berceni, fiind asigurata legatura printr-un pasaj pietonal subteran.
De asemenea, din cele doua iesiri, se va face legatura directa cu parcarea de tip park &ride, care va fi amenajata in imediata apropiere. Mai mult, fiind o statie supraterana, proiectul prevede inclusiv instalatie de degivrare a caii de rulare, care sa permita exploatarea in conditii de siguranta pe timp de iarna. Lucrarile au ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de incepere al acestora.
"Cu aceste fonduri noi de 50 de milioane de euro aduse astfel in Sectorul 4, zona de sud devine punct nodal al infiintarii hub-ului de business de care avem atata nevoie. Direct sau indirect, fondurile europene pe care le-am atras vor aduce noi locuri de munca bine platite, deci un trai mai bun pentru oameni, incepand cu angajatii firmelor romanesti ce vor lucra efectiv la statia de metrou si terminand cu toti cei care o vor folosi pentru a ajunge mai rapid la serviciu sau unde au nevoie. Nu in ultimul rand, statia de metrou inseamna fluidizarea traficului rutier. Masinile vor fi lasate in parcarile pe care noi le-am construit deja in jurul statiilor de metrou, astfel incat valorile de trafic se vor reduce substantial, fapt ce duce in mod clar la reducerea poluarii si la un aer mai curat", a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.
Conform statisticilor, Magistrala 2 de metrou reprezinta 25% din totalul liniilor Metrorex si suporta zilnic 50% din fluxul de trafic al intregii retele de transport subteran din Capitala.
Valoarea totala a proiectului este de 214,88 milioane de lei, din care finantarea eligibila prin POIM 2014-2020 este de 179,97 milioane de lei.
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTgamma_2021AUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hidroplasto
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere