Agenda Constructiilor
Joi, 07 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - TPF Inginerie va proiecta un nou pasaj in cartierul Tractorul din Brasov
TPF Inginerie va proiecta un nou pasaj in cartierul Tractorul din Brasov
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 07 Aug 2023 11:28
Primaria Brasov a semnat contractul pentru intocmirea Studiului de fezabilitate pentru construire pasaj rutier cartier Tractorul - B-dul Grivitei si legaturi catre str. I.C Bratianu si b-dul Grivitei. Firma care va realiza documentatiile este TPF Inginerie SRL, in calitate de tert sustinator, impreuna cu TPF Getinsa Euroestudios SL Madrid-Bucuresti, in calitate de tert sustinator.
TPF Inginerie este parte a grupului TPF, cu sediul in Bruxelles, care activeaza in 54 de tari, pe 5 continente, grup cu aproape 5.000 de angajati si o cifra de afaceri de 281 de milioane de euro in 2022.
Valoarea contractului pentru intocmirea SF-ului pentru pasajul rutier cartier Tractorul - B-dul Grivitei este de 1.210.378 lei, la care se adauga TVA.
Pasajul rutier va supratraversa linia de cale ferata Bucuresti - Brasov - Sighisoara, in spatele zonei in care functioneaza marile magazine de bricolaj (ex. Dedeman, Black Sea) si va face legatura intre b-dul Grivitei si reteaua de strazi din zona noua a cartierului Tractorul. In cadrul elaborarii SF-ului, proiectantul va trebui sa prezinte cel putin doua scenarii privind zona de amplasare a pasajului.
,,Amenajarea acestui pasaj, care va avea 4 benzi de circulatie si piste pentru biciclete, va asigura o conexiune mai buna a cartierului Tractorul, in special a zonei noi, cu restul orasului. Vedem in fiecare zi, la orele de varf, ce se intampla pe strada 13 Decembrie. De aceea trebuie sa implementam solutii pentru descongestionarea traficului de pe aceasta artera de circulatie, mai ales ca vorbim de zona cu cea mai mare dinamica de dezvoltare rezidentiala. Solutia optima este de a lega acest cartier cu b-dul Grivitei, o artera de circulatie cu 4 benzi, a carei incarcare nu este atat de mare si care ofera mai multe alternative de acces spre oras, fie pe Grivitei, fie pe Calea Feldioarei, pentru cei care trebuie sa ajunga in partea nordica. In cadrul programului de descongestionare a traficului de pe 13 Decembrie este inclus si proiectul de modernizare si extindere a strazii Narciselor. Aceasta reprezinta o alternativa de acces pentru locuitorii din Sanpetru”, a explicat primarul Allen Coliban.
 
Specificatii tehnice generale pentru pasaj:
- inaltime de siguranta peste calea ferata: min. 7,50 m;
- numarul de benzi pentru circulatia auto: cate 2 benzi pe sens;
- pista de biciclete pe ambele sensuri;
- trotuar pe ambele sensuri;
- dispozitive de iluminat rutier pe ambele sensuri;
- panouri fonoabsorbante.
Proiectantul va trebui sa elaboreze studiul de fezabilitate, ce va include devizul general si antemasuratoarea, documentatia tehnica pentru obtinerea avizelor si acordurilor solicitate in Certificatul de Urbanism, sa asigure depunerea si sustinerea acestora la avizatori, sa elaboreze studiul topografic vizat de OCPI, studiul geotehnic, studiul de trafic, studiul de solutii de alimentare cu energie electrica si analiza cost beneficiu.
 
Predarea documentatiilor se va face astfel:
- in termen de 60 de zile de la transmiterea ordinului de incepere a serviciilor de proiectare, faza SF, se va preda: documentatia tehnica pentru obtinerea avizelor si acordurilor, studiul topografic vizat de OCPI si studiul geotehnic;
- in termen de 90 de zile de la eliberarea ultimului aviz/acord se va preda studiul de fezabilitate, in forma completa.
Serviciile de asistenta tehnica se vor asigura pana la finalizarea procedurii de achizitie a serviciilor pentru elaborarea urmatoarelor faze de proiectare.
 
 
hiltiALLBIMALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
MAKITA
viarom
FRONTALE
BALTIC
Acvatot 2019
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
rigips
Ubitech
leviatan
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CDS
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu