Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ADREM: Proiectele de 115 milioane de euro contractate asigura premise favorabile
ADREM: Proiectele de 115 milioane de euro contractate asigura premise favorabile
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 20 Dec 2019 10:33
Grupul Adrem, ce include trei companii romanesti cu specific energetic - Adrem Engineering, Adrem Invest si Adrem Link -, va incheia anul 2019 cu o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, nivel similar celui din 2018, in pofida cadrului de reglementare impredictibil aparut in urma aduptarii OUG 114/2018. In 2019, grupul si-a pastrat capacitatea de a contribui la mentinerea sigurantei sectorului energetic prin oferirea de servicii si produse complexe si prin extinderea portofoliului de produse dedicate consumatorilor finali. 
"Grupul nostru a investit peste 20 milioane de euro in ultimii 5 ani, investitii directionate in dezvoltarea de capacitati de productie de energie electrica din resurse regenerabile, utilaje si echipamente, solutii informatice si dezvoltarea personalului. In ultimul an investitiile au avut de suferit la nivelul intregii piete. Insa ne propunem in continuare sa crestem portofoliul de clienti mentinand satisfactia celor actuali si sa fim un partener de incredere al comunitatilor in care ne desfasuram activitatea", a spus Corneliu Bodea, CEO Adrem si Presedinte CRE.
Conform datelor companiei, anul 2019 a reprezentat o perioada dificia ca urmare a adoptarii OUG 114/2018, care a afectat toti partenerii de pe piata ai acesteia, intrucat au fost nevoiti sa reduca bugetele proiectelor si sa acopere taxele impuse de lege, ceea ce a dus mai departe la afectarea bugetelor si proiectelor Adrem. Pentru a face fata situatiei, grupul de companii Adrem a trebuit sa ajusteze costurile trimestrial, sa-si regandeasca modelul de business si sa identifice noi oportunitati de dezvoltare.
"In acest an am vorbit de multe ori despre rezilienta si vin acum cu un nou exemplu:  OUG 114/2018 ne-a afectat pe toti, atat companii, cat si angajati. Faptul ca am reusit sa ne mentinem cifra de afaceri la acelasi nivel de anul trecut reprezinta dovada capacitatii noastre formate in timp, aceea de a rezista la situatii de criza si de a ne reveni ulterior prin strategii adaptate si diversificate. In 2019 am inceput diversificarea portofoliului B2C cu noi servicii si produse, iar in anul 2020 vom continua aceste activitati, vom cauta solutii care sa ne ajute sa ne revenim dupa aceasta ordonanta si sa confirmam cresterea pe care o estimez in industria energetica romaneasca", a precizat Corneliu Bodea.
Anul acesta, Adrem a contractat aproximativ 115 milioane de euro, cu aproape 10% mai mult fata de anul anterior. Printre cele mai importante proiecte ale companiei sunt contractele pe perioade de patru si opt ani pentru furnizarea de servicii, precum mentenanta si administrare grupuri de masura cu unii dintre principalii distribuitori de energie si gaz - CEZ, E.ON, Enel si Electrica. Totodata, anul acesta Adrem s-a concentrat pe proiecte de smart metering, smart grid si digital transformation. 
In anul 2020, compania va relua obiectivele strategice din 2019 si se va implica in continuare in proiecte majore, in special de antreprenoriat general si eficienta energetica, in infrastructura de transport de gaz si distributie de energie. De asemenea, va continua directia strategica de diversificare a portofoliului de clienti din zona de B2C si implicit de dezvoltare a serviciilor si produselor pentru consumatorii finali de energie, industriali, municipali sau casnici.  
***
Adrem reprezinta trei companii romanesti cu specific energetic, orientate catre inovatie: Adrem Engineering, Adrem Invest si Adrem Link. Acestea ofera produse, servicii si solutii care acopera domeniul energetic precum: solutii complete pentru infrastructura energetica, respectiv: lucrari complexe de antreprenoriat general si echipamente dezvoltate in cadrul companiei (Adrem Engineering); servicii precum smart metering, administrare grupuri de masura, mentenanta infrastructurii electrice si operarea retelelor de distributie de energie (Adrem Invest) si activitati de citiri contoare, solutii in eficienta energetica, vizibilitate si informare, optimizare operationala, automatizare si control si produse smart home (Adrem Link).
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
concelex
viarom
top 500
FRONTALE
Acvatot 2019
top 500
quadratum
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
top 500
noark
theda mar
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander