Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - ANALIZA: Crestere cu 6,7% pe an a cererii de materiale electrice, pana in 2017
ANALIZA: Crestere cu 6,7% pe an a cererii de materiale electrice, pana in 2017
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 02 Sep 2014 08:05
Cererea globala de sisteme de transmisie si distributie a energiei electrice va inregistra o crestere de 6,7% pe an pana in 2017, cand se va ajunge la o valoare totala a industriei de 177 miliarde USD, potrivit unei analize realizate de compania nord-americana de cercetare Freedonia. Dinamica pietei se va accelera fata de perioada 2007-2012, sustinuta in special de cresterea consumului de energie electrica in regiunile aflate in curs de dezvoltare si revigorarii economice a tarilor industrializate. China, care era responsabila de 27% din cererea mondiala de materiale electrice in 2012, se va mentine cel mai mare consumator si pe termen mediu si lung. India si Indonezia vor consemna, de asemenea, evolutii rapide ale consumului, urmand a ocupa, in ordine, podiumul in ceea ce priveste cresterea cererii de produse specifice. Aceste tari vor beneficia in special de electrificarea pe teritorii extinse si de dezvoltarea industriei. Japonia, care pana in 2012 reprezenta a cincea piata de desfacere pentru materialele electrice, va inregistra, la randul sau, o crestere moderata, insa sub nivelul mediu al regiunii Asia-Pacific. Dezastrul de la Fukushima din 2011, urmat de inchiderea mai multor centrale nucleare din regiune, o generat o crestere importanta a investitiilor in infrastructura de transmisie a energiei electrice din Japonia, determinand o crestere importanta a comenzilor de produse specifice. In America de Nord si Europa, cererea de echipamente electrice va fi sustinuta de dezvoltarea pietei energiilor regenerabile, cea mai importanta componenta urmand a fi reprezentata de proiectele eoliene.
 
Evolutii ale vanzarilor raportate de marile companii in semestrul intai
In conditiile in care industria globala a instalatiilor electrice este in crestere, marii furnizori globali de materiale si solutii specifice au raportat evolutii importante ale vanzarilor din primele sase luni ale anului in curs. Chiar daca rata medie de majorare nu a depasit 5% fata de aceeasi perioada din 2013, rezultatele raportate de companii sunt deosebit de importante, deoarece confirma tendinta de dezvoltare din domeniu. Totusi, majorarea cantitativa a livrarilor a fost oarecum contracarata de efectul negativ al cursului de schimb valutar. Evolutii semnificative ale vanzarilor au fost raportate in special in Europa si in tarile aflate in curs de dezvoltare. Astfel, in primele sase luni din 2014, grupul francez Legrand a inregistrat vanzari totale de 2,22 miliarde euro (raportand o stabilizare la nivelul perioadei corespunzatoare din 2013), afacerile Schneider Electric s-au majorat cu 3,2%, la 11,7 miliarde euro, sustinute in special de cererea din domeniul constructiilor (+3,5%) si industrial (+5,1%), vanzarile concernului german Siemens au stagnat, iar comenzile primite de holdingul ABB in trimestrul al treilea al anului fiscal 2013-2014 au crescut cu 13%, pana la 10,56 miliarde USD. Pentru anul in curs, managerii grupurilor estimeaza cresteri cuprinse intre 5% si 15% ale vanzarilor.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
viarom
quadratum
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
noark
Ubitech
ness project
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander