Agenda Constructiilor
Luni, 20 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - E-Acumulatori estimeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri din acest an
E-Acumulatori estimeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri din acest an
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 01 Feb 2023 13:51
E-acumulatori.ro platforma care comercializeaza solutii de energii regenerabile si instalator de sisteme fotovoltaice autorizat de Autoritatea Fondului de Mediu, a inregistrat in 2022 cele mai bune rezultate din cei 10 ani de la infiintare, pe fondul exploziei cererii dupa scumpirea energiei. Compania a incheiat anul cu o cifra de afaceri de peste 60 de milioane de lei, dublu fata de nivelul de 26 milioane de lei inregistrat in 2021, cu un profit de 8 milioane de lei.
"Conform situatiei internationale, a trebuit sa ne adaptam la noile conditii de piata cu provocari majore. Cele mai mari probleme au fost cu furnizorii, din cauza intreruperilor intervenite in lantul de aprovizionare in contextul razboiului din Ucraina, si a trebuit sa gasim variante diferite tot timpul, alte marci, alti furnizori. Am marit echipa si am recurs la colaboratori externi, in conditiile in care vanzarile au crescut de aproximativ trei ori. In contextul scumpirii energiei, solutiile oferite de noi creeaza independenta energetica", a declarat Dan Tudose, fondatorul E-acumulatori.ro.
Pentru 2023, antreprenorul Dan Tudose, estimeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pe fondul mentinerii cererii la un nivel ridicat, dar si ca efect al inflatiei. Printre obiectivele stabilite pentru anul care abia a inceput se afla extinderea portofoliului de produse cu sisteme noi, cu eficienta energetica sporita, precum si diversificarea canalelor de distributie.
Estimarile sunt optimiste si pentru anii urmatori, deoarece interesul pentru achizitia de sisteme fotovoltaice este tot mai mare, iar programele de finantare cu fonduri europene pentru producerea de energie verde sunt tot mai aproape de implementare. De exemplu, prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) au fost depuse peste 700 de proiecte, cu o valoare ce depaseste un miliard de euro, pentru finantare prin Componenta 6, majoritatea proiectelor solicitand finantare pentru instalarea de panouri fotovoltaice.
In aceeasi directie, Romania isi propune, prin Planul National Integrat in domeniul Energiei si Schimbarilor Climatice (PNIESC) pentru perioada 2021-2030, sa ajunga la o capacitate instalata neta de 5,1 GWh de instalatii cu panouri solare pana la finalul acestui deceniu.
"Romania are o capacitate de energie solara fotovoltaica de 71,4 W/locuitor si se situeaza pe locul 21 din 28 in Europa, conform unui studiu EuObserv'ER, desfasurat in 2019. La polul opus, Germania a avut cea mai mare capacitate instalata din Uniunea Europeana, anume 590 W/locuitor. Pe locurile doi si trei, la distanta considerabila, se afla Olanda si Belgia, cu aproximativ 400 W/locuitor. In acelasi timp, Raportul Comisiei Europene pe 2019 privind situatia energiei fotovoltaice in Europa, nici macar nu mentioneaza Romania printre tarile analizate. Cu toate acestea, suntem intr-o competitie cu tarile europene pe piata comuna. In acest sens, Romania trebuie sa beneficieze de programe de incurajare a investitiei in energie regenerabil, mai ales ca programele nationale se confrunta cu neclaritati in modul de finantare si intarzieri", a explicat Dan Tudose.
In acest moment, sistemele fotovoltaice au o pondere de circa 60% in vanzarile firmei. Se remarca un interes mare din partea clientilor fizici, care au o pondere de 50% din totalul instalarilor, incluzandu-i aici si pe cei care au accesat programul Casa Verde Fotovoltaice.
"Sistemele fotovoltaice sunt o solutie optima pentru romanii care locuiesc in zone rezidentiale sau izolate si, in ultimul timp, din ce in ce mai multe asociatii de proprietari sunt interesate de implementare. Pentru o casa de dimensiuni mici, investitia pleaca de la 3.600 euro si se amortizeaza intr-un interval de trei ani, la preturile actuale ale energiei electrice", sustine Dan Tudose.
E-acumulatori ofera facilitati financiare in sprijinul celor care doresc sa-si instaleze sisteme de energie regenerabila, credit persoanelor fizice pe o perioada de pana la 120 de luni iar pentru companii, exista si posibilitatea finantarii in sistem leasing de 60 de rate egale si cu un avans de 5% pentru o valoare de pana la un milion de lei.
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
hilti
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
leviatan
BALTIC
CDS
leviatan
FRONTALE
CELCO 2020
BMI_Icopal
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023