Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - PROMELEK XXI: Crestere de 33% a cifrei de afaceri din 2022, la 40 milioane euro
PROMELEK XXI: Crestere de 33% a cifrei de afaceri din 2022, la 40 milioane euro
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 15 Feb 2023 13:40
Compania clujeana PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, a incheiat 2022 cu o cifra de afaceri de cca. 40,5 milioane de euro (cca. 200 de milioane de lei) in crestere cu 33% comparativ cu anul precedent, cand business-ul s-a situat la cca. 30,5 milioane de euro (cca. 150 milioane de lei). Majorarea a fost determinata atat de investitiile realizate de companie in dezvoltarea echipei, cat si de oportunitatile generate de situatia geopolitica actuala, respectiv nevoia tot mai mare a clientilor de a accesa solutii de eficientizare energetica.
„2022 a fost un an plin de provocari. Ne-am confruntat cu majorari de preturi la materiile prime si sincope in lantul de aprovizionare din cauza situatiei geopolitice, cu dificultati in mentinerea unui stoc optim de produse si materiale, dar si cu instabilitatea si volatilitatea pietei. Cu toate acestea, am raportat o majorare importanta a business-ului si, de asemenea, a profitabilitatii, cu peste 30%”, a declarat Karoly Nagy, Director General PROMELEK XXI.
Potrivit afirmatiilor sale, in acest moment Promelek XXI colaboreaza cu cca. 2.000 de parteneri din toate zonele tarii, atat cu vanzatori specializati, cat si cu instalatori importanti, precum si cu marile lanturi de magazine. O parte considerabila a business-ului companiei este realizata pe segmentul de distributie - cca. 48%, dar si pe cel de proiecte cu cca. 45%, in timp ce zona de productie (n.red.: in atelierul propriu) aduce 7% din cifra de afaceri.
Majorarea raportata de companie anul trecut a fost determinata si de o serie de oportunitati cum ar fi, cresterea gradului de investitii in solutiile de eficientizare energetica, in contextul geopolitic actual, care a adus cresteri consistente de pret pentru gaz si energie electrica. De asemenea, programele guvernamentale de finantare pe segmentul sistemelor fotovoltaice au avut un impact important in business, alaturi de cresterea cererii pe segmentul industrial.
„Business-ul Promelek XXI a inregistrat un ritm de crestere de trei ori mai mare comparativ cu cel al pietei de profil. Astfel, estimam ca piata de echipamente electrice de joasa si medie tensiune s-a majorat cu cca. 10% in 2022, ajungand la aproximativ 400 de milioane de euro*”, a mai spus Karoly Nagy.
Reprezentantul companiei a subliniat, in plus, ca pentru anul 2023 estimeaza ca piata de profil va raporta o noua crestere, mai ales in ceea ce priveste zona de clienti profesionali.
Raportat la planurile Promelek XXI pentru anul in curs, Karoly Nagy a declarat ca va continua procesul de digitalizare, cu implementarea unor solutii robotizate menite sa accelereze tehnologizarea productiei si, nu in ultimul rand, compania va pune accent pe promovarea in piata a solutiilor de energie regenerabila, sistemelor fotovoltaice si a celor de automatizari de cladiri inteligente. In ceea ce priveste businessul companiei, reprezentantul Promelek XXI mizeaza pe un avans cu 20% in 2023 a cifrei de afaceri si cel putin mentinerea profitabilitatii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
MAKITA
theda mar
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
noark
Ubitech
EDIT-Structural
leviatan
Acvatot 2019
viarom
concelex
siniat
quadratum
ness project
rigips
konsent
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander