Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Visual Fan: Solutii de finantare nerambursabila pentru energie regenerabila
Visual Fan: Solutii de finantare nerambursabila pentru energie regenerabila
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 02 Feb 2023 11:23
Visual Fan SA, companie listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul ALW si detinatoarea brandului Allview, continua campania de consultanta pentru accesarea fondurilor pentru eficientizare energetica, de catre Intreprinderile mici si mijlocii (IMM). Impreuna cu Goodwill Consulting, Visual Fan ofera solutia completa, adaptata necesitatilor fiecarui solicitant. Fondurile nerambursabile fac posibila tranzitia catre energie verde, fara a pune presiune pe bugetele de investitii.
Prin divizia Allview Industry, compania ofera clientilor sai solutii integrate si personalizate de sisteme fotovoltaice, care includ consultanta, executie, monitorizare si intretinere, adaptate nevoilor fiecarui client. Cu finantarea Ministerului Energiei, amortizarea investitiei se realizeaza intr-un timp foarte scurt, urmand ca restul perioadei de exploatare, in medie de 12 ani, aceasta sa genereze profit pentru companie.
In primul trimestru al anului 2023, va fi disponibil un nou program de finantare nerambursabila pentru energie regenerabila. Astfel, se pot solicita pana la 500.000 euro pentru investitii in eficienta energetica. Proiectul trebuie sa acopere consumul propriu, iar surplusul de energie se poate livra in reteaua nationala, in cazul in care sistemul montat permite, fara ca acest aspect sa fie un obiectiv al proiectului. Fiecare proiect trebuie sa includa estimari ale intensitatii energetice la nivelul societatii, atat la inceputul proiectului cat si ulterior implementarii masurilor de reducere a consumului de energie.
Cu ajutorul finantarii Ministerului Energiei, investitia pentru un sistem fotovoltaic de 100 kW porneste de la 20.000 euro, se amortizeaza in ~ 1 an si genereaza un profit de ~ 250.000 euro in urmatorii 11 ani (calculul a fost realizat folosind un cost de 0,88 lei / kW si un curs euro de 4,95 lei).
 
Investitiile companiilor in sisteme fotovoltaice aduc urmatoarele beneficii:
1. reducerea costurilor de energie;
2. amortizarea investitiei intr-o perioada scurta, in functie de valoarea si de capacitatea de productie;
3. controlul costurilor - sistemele de panouri fotovoltaice ofera stabilitate si predictibilitate in ceea ce priveste factura consumului de energie;
4. independenta energetica;
5. sustenabilitate  – panourile fotovoltaice reprezinta un sistem de productie al energiei practic si ecologic.
„In campaniile de finantare anterioare, am primit solicitari din partea unui numar considerabil de companii si ne bucuram ca am devenit alegerea lor pentru implementarea unei solutii eficiente de reducere a costurilor. Visual Fan se numara printre companiile care au adoptat aceasta abordare si suntem convinsi ca numarul celor care opteaza pentru finantari nerambursabile va creste in continuare. Am creat pachete complete care includ atat serviciile de consultanta cat si implementarea cu succes a proiectelor si suntem pregatiti sa primim cereri pentru noul program de finantare. Aceste investitii in viitorul nostru genereaza economii semnificative si contribuie la protejarea mediului inconjurator” – a declarat Lucian Peticila – CEO Visual Fan S.A.
 
Pentru alegerea solutiilor potrivite, reprezentantii companiilor trebuie sa urmeze 3 pasi:
1. Sa acceseze https://allview.ro/solarenergy/industry-imm si sa aleaga solutia potrivita pentru companie;
2. Sa completeze Formularul pentru eligibilitate apasand butonul dedicat de pe website;
3. Sa confirme, impreuna cu un consultant dedicat, detaliile proiectului sau de finatare pentru eficientizare energetica.
 
 
Panoul fotovoltaic monocristalin de 650 W
Compania isi completeaza portofoliul Allview Industry - IMM cu un nou panou fotovoltaic industrial monocristalin, de 650 W. Acesta pastreaza caracteristicile tehnice superioare ale modelelor deja disponibile in oferta si are ca beneficiu principal reducerea costurilor investitiei. Noul panou fotovoltaic este realizat la standarde de inalta calitate si prezinta urmatoarele caracteristici:
1. putere maxima nominala de 650 W;
2. celule monocristaline construite pe wafere Longi, principalul furnizor mondial de solutii fotovoltaice;
3. celule solare optimizate pentru eficienta si fiabilitate crescuta, de tip Multi Bus Bar / Half cell;
4. sistem cu trei diode bypass care asigura functionarea sistemului atunci cand o parte din panou este umbrita;
5. rezistenta excelenta la sarcini puternice ale vantului (2400 Pa) si incarcari de zapada (5400 Pa);
6. suprafata anti-reflex si anti-murdarie ce reduce pierderea de putere de la murdarie si praf;
7. sticla temperata cu un continut scazut de fier.
Panourile fotovoltaice Allview sunt potrivite si adaptate conditiilor climatice din Romania. Modelul de 650 W este mai mare fata de modelele anterioare, cu dimensiuni de 2384 x 1303 x 35 mm si cantareste 34,5 kg. Datorita acestor aspecte, clientii sistemelor fotovoltaice industriale care includ acest model de panou in componenta lor, vor obtine economii financiare, prin reducerea accesoriilor necesare pentru montaj si vor beneficia de reducerea pierderilor de putere, datorita numarului mai mic de conexiuni intre panouri. Sistemele includ invertoare Growatt, furnizorul numarul 1 la nivel mondial de invertoare rezidentiale, al doilea cel mai mare furnizor de invertoare hibride cu stocare, din lume si unul dintre primii 5 furnizori mondiali la vanzarea de invertoare comerciale.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
Ubitech
CDS
strabag nivel 1
rigips
noark
ness project
MAKITA
viarom
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
concelex
quadratum
FRONTALE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander