Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ETEX ROMANIA estimeaza o noua crestere a business-ului, in 2019
ETEX ROMANIA estimeaza o noua crestere a business-ului, in 2019
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 19 Dec 2018 07:08
Producatorul de placi de gips-carton, tencuieli si gleturi Etex Building Performance SA (Siniat Romania), companie cu afaceri anuale de peste 40 de milioane de euro, estimeaza o noua crestere a business-ului in 2019, pentru care se pregateste prin investitii in productie si in echipa comerciala. Potrivit opiniei lui Andrei Popa, directorul comercial al firmei, contextul pietei este favorabil, avand in vedere necesitatile de investitii din Romania si planurile dezvoltatorilor privati.
"Chiar daca 2018 nu a fost un an usor, ne-am atins si depasit chiar estimarile facute inca din 2017. Pentru 2019, avand in vedere ca ne continuam investitiile in unitatile de productie, in echipa comerciala si in dezvoltarea de produse, ne-am facut planuri sa crestem. Desi semnalele si analizele externe tind sa preconizeze o scadere a pietei, noi incercam sa privim cu optimism si pragmatism aceasta evolutie, pentru ca Romania inca are o baza solida de crestere si un potential inca neexploatat. Rezidentialul inca pare sa mai aiba un cuvant de spus, dar centrele logistice, facilitatile de productie si depozitare vor continua sa fie in dezvoltare. Mai mult, investitiile statului, care la un moment dat nu mai pot fi amanate sau evitate, vor da un suflu acestei piete, iar daca se va crea o mai mare predictibilitate si stabilitate pentru a incuraja din nou investitiile private care au tot scazut in ultimii 2-3 ani, sigur putem vorbi de niste motoare care pot sa functioneaza la putere crescuta", a declarat Andrei Popa.
In acest context favorabil, lipsa fortei de munca din sectorul constructiilor si nu numai se va mentine sau chiar acutiza, in contextul cresterii volumului de lucrari. De asemenea, in 2019 si in perspectiva, companiile din domeniu se vor avea dificultati legate de cresterea termenelor de plata si presiunea pe preturi, ca urmare a cresterii costurilor cu materiile prime si cu forta de munca.
"Ramane o problema lipsa fortei de munca despre care auzim in toate proiectele in care suntem implicati si aceasta ar putea deveni o reala problema atunci cand piata va avea o curba ascendenta. O alta problema resimtita mai ales in ultimul an, desi vorbim de o crestere economica, este situatia financiara a «actorilor» implicati in aceasta piata, cresterea termenelor de plata, presiunea pe preturi in conditiile cresterii costurilor de productie etc. Riscurile ar fi ca statul sa continue politica ultimilor doi ani si sa lase investitiile pe ultimul loc sau sa nu faciliteze si sa nu asigure infrastructura (si aici nu ne referim doar la drumuri) necesara investitiilor private", a precizat Andrei Popa.
Etex Building Performance SA face parte din grupul belgian Etex si detine, in Romania, o fabrica la Turceni (judetul Gorj), inaugurata in 2015, in urma unei investitii de 50 milioane de euro. Unitatea are o capacitate anuala de productie de 27 milioane mp de placi din gips-carton, fiind prima din Romania care foloseste gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrala termoelectrica. De asemenea, Etex mai detine o fabrica de ipsos la Aghiresu (in judetul Cluj) si o cariera, la Leghia-Birtz - Cluj.
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
noark
leviatan
concelex
quadratum
theda mar
ness project
Acvatot 2019
viarom
rigips
strabag nivel 1
CDS
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander