Agenda Constructiilor
Marti, 22 Septembrie 2020
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - EUMEPS: Cea mai mare provocare in implementarea Green Deal este startul
EUMEPS: Cea mai mare provocare in implementarea Green Deal este startul
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 06 Aug 2020 06:27
Una dintre cele mai mari provocari pentru Uniunea Europeana si Pactul Ecologic European (Green Deal) este reprezentata de startul initiativei, de constientizarea exacta a momentului oportun si a actiunilor exacte cu care sa inceapa proiectele incluse. O economie bazata pe hidrogen, eficienta energetica a cladirilor, cirlularitate si energie regenerabila este ideala, dar toate acestea nu pot fi realizate simultan, arata reprezentantii EUMEPS, organizatia europeana a producatorilor de polistiren.
"Apelul recent al Comisiei Europene pentru demararea initiativei «Valul de renovari ale cladirilor" (EU Renovation Wave) este, in mod cert, benefic pentru companiile producatoare de sisteme performante de izolatii pentru acoperisurile si peretii cladirilor existente. Dar noul program ar putea promova si alte obiective de inalt nivel, precum cresterea gradului de utilizare a materialelor reciclate", a declarat Paolo Garbagna, presedintele EUMEPS.
Specialistul reaminteste ca renovarea cladirilor in sensul cresterii eficientei energetice a acestora trebuie sa urmareasca cele trei prioritati ale unei economii verzi - reducere (Reduce), reutilizare (Reuse) si reciclare (Recycle). "Europa are un stoc foarte mare de cladiri vechi, dar numai 1% dintre acestea sunt renovate, in fiecare an. Aceasta inseamna ca, la nivel european, exista inca o cantitate impresionanta de energie valoroasa, care se pierde in incalzirea si racirea cladirilor, care ar putea fi transformate cu usurinta in imobile eficiente energetic. Reducerea consumului «elibereaza» energie care poate utilizata in alte scopuri, obiectiv esential in planul european de a atinge neutralitatea din punct de vedere al impactului asupra climei pana in 2050", a mai precizat Paolo Garbagna.
Reprezentantii EUMEPS mai arata ca polistirenul expandat (EPS) este un material care indeplineste toate criteriile de performanta ecologica de-a lungul intregii perioade de utilizare a acestuia, fiind o optiune de luat in calcul in proiectele de renovare.
"EPS s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune materiale izolatoare. Compus din 98% aer, este o resursa eficienta si reciclabila. In ultimii ani, industria de polistiren expandat a facut investitii importante in noi tehnologii de reciclare, pentru a depasi obiectivele UE pentru 2030. EUMEPS s-a angajat ca industria europeana de EPS sa recicleze 46% din deseurile de polistiren expandat, echivalentul a 257.000 de tone pe an, pana in 2025. In plus, colaboram activ cu peste 200 de parti interesate din Alianta circulara din domeniul maselor plastice (Circular Plastic Alliance), avand ca viziune comuna utilizarea a 10 milioane de tone de plastic reciclat in fabricarea produselor din Europa, pana in 2025", mai arata reprezentantii EUMEPS.
EUMEPS reprezinta industria europeana a producatorilor de polistiren ce are ca membri 23 de asociatii nationale de profil, printre care si Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS). Impreuna, cele 23 de organizatii reprezinta peste 1.000 de companii, cele mai multe dintre ele IMM-uri, si angajeaza direct circa 60.000 de persoane, in Europa.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimAUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere