Agenda Constructiilor
Joi, 02 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ROCA Industry: Venituri consolidate de 208 milioane lei, in primele 9 luni
ROCA Industry: Venituri consolidate de 208 milioane lei, in primele 9 luni
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 16 Nov 2022 13:40
ROCA Industry (BVB: ROC1), holding care reuneste companiile de materiale de constructii din portofoliul ROCA Investments, raporteaza venituri consolidate de 208,2 milioane de lei la nivel consolidat, EBITDA de 24,9 milioane de lei si un profit net de 6,6 milioane de lei. Pe parcursul primelor noua luni ale acestui an, cele patru companii din cadrul holdingului (BICO Industries, Sarcom, Eco Euro Doors si Terra), incluse in consolidare, au inregistrat cresteri la nivelul cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada din 2021 chiar si in conditiile dificile ale pietei, care a avut un comportament imprevizibil in contextul macroeconomic.
„Am incheiat cu succes un nou trimestru din viata ROCA Industry, poate cel mai intens dintre cele de pana acum. In aceste trei luni ne-am continuat activitatea de consolidare a portofoliului. Prin achizitionarea Dial SRL, am incheiat trimestrul cu participatii directe in patru companii si inca una indirecta, dintre care patru intrate in ultimele 10 luni. Totodata, in aceasta perioada, echipele de vanzari din cadrul companiilor si-au vazut testate strategiile, rezilienta, agilitatea si capacitatea de a inova. Ne-am confruntat, in general, cu o piata mult mai dificila decat in prima parte a anului, caracterizata prin nervozitate, fluctuatii ale pretului materiilor prime in ambele sensuri si cresteri ale costurilor cu energia. Cu toate acestea, uitandu-ne in urma la toata activitatea companiilor din ROCA Industry, suntem multumiti si privim cu incredere spre viitor. Suntem convinsi ca impreuna cu toti partenerii nostri, atat antreprenorii, cat si furnizorii, clientii, precum si actionarii ROCA Industry dispunem de toate resursele necesare pentru a contribui la reindustrializarea Romaniei”, a declarat Ionut Bindea, Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General al ROCA Industry.
In ceea ce priveste rezultatele la nivel combinat in primele noua luni ale anului (performantele individuale ale BICO, Sarcom, Terra, Eco Euro Doors si Dial), veniturile au crescut cu 24%, ajungand la 307 milioane de lei, atat datorita investitiilor realizate pe parcursul anilor 2021-2022 cat si adaptarii strategiilor comerciale si a portofoliilor la evolutia pietei. Astfel, in primele noua luni din 2022, EBITDA la nivel combinat a fost de 42 milioane de lei, in timp ce profitul net a atins valoarea de 26 milioane de lei.
In cel de-al treilea trimestru, ROCA Industry a continuat sa se implice activ, impreuna cu echipele de conducere ale companiilor din portofoliu, in elaborarea si stabilirea planurilor de afaceri si a initiat si o serie de proiecte comune de viitor, cel mai recent dintre acestea fiind lansarea procesului de analiza si constructie de strategie in zona sustenabilitatii (ESG).
„Planurile de dezvoltare la nivel de holding raman in continuare concentrate pe trei piloni: realizarea de tranzactii M&A, prin patrunderea in cat mai multe sectoare din domeniul materialelor de constructii, dezvoltarea prin tranzactii M&A a companiilor din holding, prin achizitionarea de competitori, precum si dezvoltarea operationala si organizationala a companiilor din cadrul ROCA Industry, prin transformarea acestora din afaceri antreprenoriale in companii complete din punct de vedere al organizarii interne, precum in cazul BICO si Sarcom”, a adaugat Ionut Bindea.
La nivelul activitatii companiilor din holding, BICO Industries, companie axata pe productia de plasa din fibra de sticla pentru diverse sisteme si alte materiale industriale, si-a continuat expansiunea in cel de-al treilea trimestru, prin semnarea tranzactiilor pentru achizitionarea a 55% din capitalul social al Europlas Lux. Compania are instalata in Zona Economica Libera din Ialoveni, Republica Moldova, o capacitate de productie de 7 milioane metri patrati de plasa de armare pe an. Suplimentar, BICO se afla in negocieri avansate pentru achizitia a 77,5% din capitalul social al Iranga Technologijos, Lituania, companie cu activitate similara. Aceste consolidari ale brandului BICO transforma compania in unul din cei mai puternici jucatori din Europa, capabil sa concureze cu cele mai mari nume din industrie in ceea ce priveste calitatea si eficienta produsului, cu o capacitate de productie cumulata de 90 milioane de metri patrati anual.
Sarcom, unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri, prin brandurile Sticky si Coral, a continuat procesul de completare a echipei de conducere. Totodata, in aceasta perioada, compania a lansat o gama noua de produse – emailuri pe baza de apa, si a dezvoltat in gama de vopseluri lavabile sortimentatia axata pe nevoile consumatorilor in zona de protectie antibacteriana-antimucegai. Printre obiectivele companiei se numara eficientizarea operationala, atat prin extinderea capacitatii de stocare, cat si prin initierea unui proiect de instalare de panouri fotovoltaice pentru scaderea dependentei energetice. In plus, Sarcom a initiat o serie de parteneriate comerciale pentru extinderea teritoriala la nivel national in mai multe canale de vanzari.
Pe parcursul ultimului trimestru, Eco Euro Doors (EED) a obtinut acreditarea FSC (certificare pentru trasabilitatea lemnului), necesara pentru extinderea ariei de distributie, atat la export, cat si prin intermediul altor retaileri de tipul DIY. In prezent compania urmareste eficientizarea procesului de productie, prin organizarea fluxurilor interne pentru productia de serie si pentru productia de usi atipice, astfel incat sa raspunda optim cerintelor pietei. Suplimentar, EED a initiat deja procesul de eficientizare energetica, urmarind instarea de panouri fotovoltaice pentru diminuarea costurilor cu energia.
Dial a intrat deja in procesul de integrare in cadrul holdingului, fiind stabilita structura organizationala si totodata initiat procesul de recrutare pentru echipa de management.
ROCA Industry este listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu data de 27 ianuarie 2022 sub simbolul ROC1. In prezent, holdingul detine participatii in companiile BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%), Eco Euro Doors (70%) si Dial (100%) si Europlas Lux.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineTERAPLASTVideoConfAC-iulMESENBURGALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BALTIC
MAKITA
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
leviatan
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
hilti
Acvatot 2019
rigips
BMI_Icopal
FRONTALE
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023