Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - STAR STONE estimeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri din acest an
STAR STONE estimeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri din acest an
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 15 Mar 2023 14:45
STAR STONE, cel mai mare producator roman de pavaje premium destinate sectorului rezidential, a incheiat anul 2022 cu vanzari de peste 7,1 milioane de euro, in crestere cu peste 30% fata de 2021. Accesoriile de gard, dalele de pavaj si boltarii sunt categoriile cu cele mai mari vanzari in 2022, cu ponderi in incasari de peste 20% fiecare.
Compania estimeaza ca va mentine ritmul de crestere in 2023, cand se asteapta la o cifra de afaceri mai mare cu 30%. Vanzarile in afara Romaniei vor creste direct proportional, pastrand procentul de 10% din totalul estimat in acest an.
STAR STONE are ca principale piete de desfacere Romania si Ungaria, unde isi comercializeaza produsele premium in retele de magazine specializate si de tip DIY. Compania detine mai multe produse inovative, inclusiv cu patent, precum boltarii Traverstone Block, care reduc numarul de manopere necesare constructiei si diminueaza, astfel, cu pana la 90% timpii de montaj pentru garduri, imprejmuiri de teren, fronturi stradale, ziduri decorative etc.
„2022 a fost un an exceptional din punctul de vedere al volatilitatii costurilor materiilor prime. Diferite evenimente, precum razboiul din Ucraina, costurile energiei si aprecierea puternica a dolarului, dar si perspectiva unei crize economice globale, au afectat piata de constructii. Clientii rezidentiali s-au gasit in fata unei analize mai atente atunci cand au facut achizitii de materiale de constructii si au optat intr-o masura mai mare pentru produse de calitate. Alegand materiale de constructii premium, au inteles sa faca o investitie pe termen lung si nu o cheltuiala pentru lucrarile de amenajare si de constructie in propriile locuinte.
Pentru STAR STONE, tendinta romanilor de a alege materiale de constructii de calitate s-a vazut, anul trecut, in cresterea cu peste 30% a cifrei de afaceri”, spune Cristian Pop, Director General STAR STONE.
Aceste rezultate au stat la baza deciziei STAR STONE de a suplimenta investitiile in dezvoltare, desfasurate in ultimii doi ani, cu inca 750.000 de euro, in 2023. Compania are in derulare mai multe proiecte incepute in ultimii doi ani, iar investitiile de anul acesta se concentreaza pe dezvoltarea investitiilor demarate anterior si sustinerea acestora cu noi spatii de depozitare si productie, automatizari si platforme betonate.
Anul trecut, STAR STONE a anuntat trei mari proiecte de investitii: o linie de productie pe segmentul de piatra decorativa (investitie in derulare, estimata la 2,5 milioane de euro), o facilitate care a dublat capacitatea de productie a dalelor de pavaj (investitie finalizata cu un aport de 1,3 milioane de euro) si lansarea in piata a unei categorii de confectii metalice pentru panouri de gard, porti de acces pietonal si auto, precum si altor proiecte din acest sector.
Bugetul alocat pentru investitii majore in 2022 - 2023 depaseste 3 milioane de euro. Odata cu aceste investitii, STAR STONE estimeaza vanzari in crestere pe categoriile de boltari (categoria va ajunge la o pondere de 24% din total, fata de 20%, in 2022) si de piatra decorativa (ponderea va urca la 14%, de la 12%).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
quadratum
ness project
Acvatot 2019
concelex
viarom
strabag nivel 1
CDS
theda mar
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
siniat
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
konsent
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander