Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BANCA MONDIALA coordoneaza Strategia de dezvoltare a judetului Ilfov 2020
BANCA MONDIALA coordoneaza Strategia de dezvoltare a judetului Ilfov 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 15 Nov 2018 07:00
Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache si Tatiana Proskuryakova, Manager de Tara pentru Romania si Ungaria, in cadrul Bancii Mondiale au semnat Acordul de asistenta tehnica si consultanta pentru Programul de Dezvoltare Regionala a Judetului Ilfov 2020 -2030.
Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov: ”Noi, la Ilfov, pentru a ne atinge obiectivele, am considerat ca avem nevoie de o viziune, de o strategie si de un proiect asumat. Iar proiectul este cresterea calitatii vietii. Preocuparea noastra permanenta a fost si este sa gasim proiecte majore, sa ajutam la dezvoltarea judetului, sa sprijinim si sa cointeresam mediul de afaceri din Ilfov. Nu poti vorbi despre dezvoltare sanatoasa, durabila, fara sa ai documente strategice care sa stea la baza acesteia.”
Tatiana Proskuryakova, Manager de Tara, Banca Mondiala: ”Banca Mondiala e o insitutie care aduna cunostintele de la nivel global. Cred ca putem avea impact deosebit asupra dezvoltarii. Banca Mondiala pune accent pe cooperarea cu autoritatile locale. Este primul proiect cu un consiliu judetean.”
Acordul de asistenta tehnica si consultanta dintre Consiliul Judetean Ilfov si Banca Mondiala pentru Programul de Dezvoltare Regionala a Judetului Ilfov 2020 -2030 cuprinde patru directii de actiune:
Strategia de Dezvoltare a Judetului Ilfov pentru perioada 2020-2030
Banca Mondiala - Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) va elabora documentul strategic pentru perioada 2020-2030 care, printre altele, va urmari sa ia in considerare restrictiile existente (de exemplu, limitarile bugetare si/sau administrative); sa deblocheze sinergiile rezultate din apropierea de Bucuresti, dar si in raport cu judetele limitrofe; sa abordeze deficientele de dezvoltare in unele din cele mai sarace zone din judet; sa propuna zone si modele de dezvoltare economica integrata a judetului Ilfov.
Planul de Amenajare a Teritoriului Judetului Ilfov
Banca va oferi consultanta aplicata echipei ce se ocupa de elaborarea si de armonizarea planului de amenajare a teritoriului judetului Ilfov, in conformitate cu cerintele Consiliului Judetean Ilfov. Principalele domenii de interes vor fi: coordonarea cu strategia de dezvoltare a judetului Ilfov; o mai buna coordonare a eforturilor de planificare cu Bucurestiul si cu cele sase sectoare ale sale, precum si cu judetele limitrofe Ilfovului; identificarea unor solutii adecvate pentru principalele zone din judetul Ilfov care sunt propuse spre a fi dezvoltate; mobilizarea partilor interesate si implicarea cetatenilor in procesul de planificare.
Prioritizarea interventiilor strategice
Banca va oferi sprijin Consiliului Judetean Ilfov in vederea elaborarii unei liste de interventii strategice, care ar putea fi intreprinse fie de catre Consiliul Judetean Ilfov, fie de catre alte parti interesate. Echipa de lucru a bancii va propune crearea unor zone de dezvoltare economica integrata in contextul realizarii interventiilor strategice. Lista proiectelor prioritare va lua in considerare documentele strategice si programatice existente si va implica partile interesate relevante la nivel local, regional si national. Interventiile strategice vor fi extrase din lista proiectelor prioritare din Strategia de Dezvoltare a Judetului Ilfov si din Planul de Amenajare a Teritoriului Judetului Ilfov, dar va fi propusa si o etapizare a interventiilor. In plus, va fi elaborat un plan de actiune detaliat, pentru a intelege mai bine ce este necesar pentru finalizarea acestor interventii.
Strategia de dezvoltare aplicata pentru zona Magurele
Banca Mondiala - BIRD a pregatit un raport cu scenarii de dezvoltare pentru zona Magurele, iar judetul Ilfov a receptionat studiul de fezabilitate pentru dezvoltarea unui parc stiintific - Magurele Science Park - in perimetrul platformei de cercetare Magurele. Strategia va pune accent pe identificarea investitiilor necesare in infrastructura, gasirea celor mai potrivite instrumente de planificare spatiala a zonei, precum si politicile care pot incuraja investitiile private. Costul serviciilor prestate de catre Banca Mondiala este de 400.000 de euro.
La data de 11 ianuarie 2016 Guvernul Romaniei si Banca Mondiala au incheiat un memorandum de intelegere cu privire la parteneriatul pentru modernizarea administratiei publice si sprijinirea reformelor structurale.
Judetul Ilfov a intrat intr-o noua etapa de dezvoltare socio - economica, marcata de planificarea riguroasa a directiilor strategice de interventie si de maximizarea tuturor surselor de finantare disponibile, atat rambursabile cat si nerambursabile, in vedere implementarii cu succes a proiectelor elaborate si aflate in curs de derulare la nivel judetean. Dezvoltarea economica a judetului Ilfov este confirmata de catre datele statistice publicate de Institutul National de Statistica, acestea relevand o crestere constanta si etapizata a nivelului de trai al cetatenilor stabiliti pe teritoriul judetului. Conform statisticilor europene, Regiunea Bucuresti-Ilfov este plasata pe locul 76 dintr-un total de 271 de regiuni europene in ceea ce priveste produsul intern brut pe cap de locuitor raportat la puterea de cumparare. Datele publicate de catre Directia Judeteana de Statistica Ilfov indica o rata a somajului de 0,6% la mijlocul anului 2018, in timp ce salariul mediu net este situat la o valoare de 2.863 lei, acesta fiind peste media nationala. Populatia Judetului Ilfov este de aproape 430 000 de persoane, conform raportului INS din luna iulie 2018.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
quadratum
leviatan
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
siniat
MAKITA
noark
Acvatot 2019
concelex
viarom
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
CDS
strabag nivel 1
ness project
rigips

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander