Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2019
CATERPILAR
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CLUJ: Licitatie pentru lucrari de restaurare la ansamblul Banffy din Rascruci
CLUJ: Licitatie pentru lucrari de restaurare la ansamblul Banffy din Rascruci
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Nov 2018 16:59
Consiliul Judetean Cluj a publicat in noul Sistem Electronic de Achizitii Publice, anuntul privind concursul de atribuire a contractului de executie a lucrarilor de restaurare si conservare in cadrul proiectului ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului monument istoric castel Bánffy, sat Rascruci, comuna Bontida, judetul Cluj.”
,,Ne dorim ca intr-un timp cat mai scurt, aceasta perla arhitecturala a Clujului sa fie redata circuitului turistic, astfel incat vizitatori din toate colturile tarii si ale lumii sa se poata bucura de un monument istoric cu adevarat unic. Ceea ce e insa extrem de important, si insist asupra acestui aspect, e ca firmele ce se vor inscrie in competitie sa aiba capacitatea necesara realizarii unei lucrari de o asemenea finete, specifice unui monument istoric supus unor reguli extrem de stricte”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
Societatea ce va fi declarata castigatoare la finele intregii proceduri va trebui sa realizeze lucrarea pe baza documentatiilor tehnice elaborate anterior de catre asocierea Ektra Studio - K&K Studio de Proiectare - ARH. Service Guttmann&Comp. Termenul limita de depunere a ofertelor de catre operatorii economici interesati sa execute lucrarile este 29 noiembrie 2018, ora 15.00.
Interventiile necesare in vederea reabilitarii castelului si parcului - monument istoric din Rascruci vor trebui realizate in maxim 24 de luni, termen ce va curge din momentul emiterii ordinului de incepere a lucrarilor. Contractul ce urmeaza a fi atribuit presupune atat restaurarea imobilului Castel Banffy, cat si a parcului monument, lucrarile urmand a fi realizate de specialisti si experti atestati, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.
Valoarea totala estimata a lucrarilor de restaurare si conservare este de 13.473.392,55 RON fara TVA. In ceea ce priveste criteriul de atribuire, acesta este reprezentat de raportul calitate-pret, ponderea alocata factorului pret fiind de 60% iar cea care va reveni factorului tehnic va fi de 40%.
Potrivit documentatiilor tehnice, este prevazut ca din zona parterului sa se faca distributia vizitatorilor si utilizatorilor catre nivelurile superioare si inferioare, respectiv catre functiunile principale culturale si biroul administrativ amplasat la acest nivel. Etajul va constitui zona centrului cultural, aici urmand a fi amenajata o biblioteca/mediateca, o sala multifunctionala pentru activitati culturale, o sala de curs de mici dimensiuni, un birou de cercetare si unul administrativ, grupuri sanitare, inclusiv cel destinat persoanelor cu dizabilitati locomotorii precum si circulatiile aferente acestor functiuni. Subsolul va reprezenta zona de expozitii, aici urmand sa se amenajeze un spatiu expozitional. Din zona de expozitii se va realiza accesul pe terasa dinspre parcul ce va fi amenajat la cota terenului natural.
Totodata, pentru partea exterioara a cladirii s-a decis amenajarea parcului ornamental, decolmatat, curatat si taluzat, cu o insula in mijloc. Obiectele arhitecturale restaurate si care se vor regasi in parc sunt pontonul, pasarela peste canal, poduri peste sant, pavilion, porumbar, fantana arteziana si zidul de sprijin. De asemenea, prin intermediul proiectului vor fi restaurate si consolidate alte doua imobile ce vor avea destinatia de cladiri conexe necesare deservirii castelului.
Reamintim in acest context faptul ca Judetul Cluj, prin Consiliul Judetean, este beneficiarul Proiectului european ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului Monument istoric Castel Banffy, sat Rascruci, comuna Bontida, jud. Cluj", finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 - 2020. Valoarea totala a proiectului este de 19.972.586,04 lei cu TVA, contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj fiind de 390.520,74 de lei, reprezentand 2% din valoarea totala.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista TOP-Agenda Constructiilor nr. 142 (Mai 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023