Agenda Constructiilor
Marti, 02 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CNAIR, obligata sa decaleze termenul limita pentru depunerea ofertelor
CNAIR, obligata sa decaleze termenul limita pentru depunerea ofertelor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Mai 2019 16:39
Pentru o corecta informare a opiniei publice precizam ca decalarea termenelor de depunere a ofertelor pentru anumite contracte destinate proiectarii si executiei unor obiective de infrastructura rutiera, tine doar de respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice.
Astfel, potrivit articolului 153 din legea 98/2016, privind achizitiile publice, CNAIR este obligata sa decaleze termenul limita pentru depunerea ofertelor, ori de cate ori un potential aplicant solicita clarificari care au ca efect modificarea ori completarea documentatiei de atribuire, astfel incat toti operatorii economici sa aiba timp suficient la dispozitie pentru a adapta ofertele la noul mod de interpretare a elementelor contractului. In caz contrar, proiectul poate fi blocat definitiv de operatorii economici nemultumiti, prin decizii ulterioare ale instantelor.
Este si cazul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic destinate constructiei Drumului Expres Craiova - Targu Jiu, pentru care termenul limita de depunere a ofertelor, stabilit initial pentru data de 3 mai 2019, a fost decalat de doua ori: 17 mai, respectiv 30 mai 2019. Din aceleasi motive au fost decalate de-a lungul timpului termenele limita pentru diverse alte contractele lansate in licitatie.
Trebuie sa mai precizam ca toate obiectivele care fac parte din Master Planul General de Transport, sunt eligibile pentru finantare din fonduri europene, fara exceptie. Prin aceasta se intelege clar ca exista finantarea necesara derularii lor.
CNAIR atrage atentia celor care vehiculeaza informatii false sau insuficient fundamentate in spatiul public, ca prin acest tip de abordare pot pune in pericol buna derulare a acestor proiecte, prin scaderea interesului companiilor serioase fata de contractele lansate in licitatie publica.
Diectorul General al CNAIR S.A., Narcis Neaga a tinut sa sublinieze ca toate proiectele lansate de Companie in licitatie publica, inclusiv in acest an, vizeaza strict interesul public fata de dezvoltarea infrastructurii rutiere din Romania si nu sunt influentate in nici un mod de derularea campaniei electorale.
“Fac apel inclusiv la anumiti reprezentanti ai mass-media sa respecte deontologia profesionala si sa nu incerce sa manipuleze opinia publica din ratiuni care nu au legatura cu atitudinea onesta specifica profesiei de jurnalist. CNAIR a lansat si va lansa permanent proiecte de infrastructura rutiera, care contribuie exclusiv la dezvoltarea economica a Romaniei si a cresterea gradului de sigurants a participantilor la traficul rutier.
Aceste proiecte sunt lansate in licitatie in baza unor proceduri legale bine stabilite si nu sunt influentate de perioadele de campanie electorala”, a mai declarant Directorul General al CNAIR S.A., Narcis Neaga.
 
C4E FORUMTeraSteelCOVID-19ACADALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere