Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - EVENIMENT: Salonul Imobiliar Bucuresti reuneste peste 100 de proiecte participante
EVENIMENT: Salonul Imobiliar Bucuresti reuneste peste 100 de proiecte participante
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Feb 2019 14:30
Pe 1 martie ia startul, la Palatul Parlamentului, primul targ imobiliar al anului, Salonul Imobiliar Bucuresti, unde cei mai importanti dezvoltatori si cele mai mari agentii isi expun noua oferta imobiliara din 2019, cu peste 100 de proiecte participante.
Apartamentele cu doua si trei camere, cele mai cautate
Cele mai cautate apartamente raman cele cu doua si trei camere. Pentru a livra produse solvabile, dezvoltatorii planifica apartamente cu suprafete medii cuprinse intre 50-55 mp pentru unitatile cu doua camere, si 70-75 mp pentru cele cu trei. Cele mai apreciate sunt cele bine compartimentate, care beneficieaza de spatii de depozitare.
Zona, cel mai important criteriu de alegere a locuintei
In contextul aglomerarii urbane si a traficului aglomerat, clientii cauta solutii de micsorare a timpului petrecut intre birou si casa. Zona, in stransa corelatie cu pretul, devine astfel cel mai important criteriu de alegere a locuintei. O zona buna, bine deservita de mijloace de transport in comun, in special metrou, cu facilitatii medicale, educationale si de petrecere a timpului liber in imediata apropiere aduce un standard de locuire mai bun, iar cine vrea sa beneficieze de toate acestea trebuie sa plateasca in plus.
Accent pe dezvoltarea de comunitati
Se observa o tendinta in crestere pentru dezvoltarea de comunitati cu numeroase facilitati pentru rezidenti: parcuri private, cluburi dedicate - lectura sau diverse evenimente - expozitii de arta sau cursuri de parenting-, si servicii complementare cum ar fi cafenele, sali de fitness, sau farmacii.
”Din discutiile avute cu expozantii SIB acestia se asteapta ca in 2019 cresterea preturilor sa incetineasca, pe fondul demararii mai multor proiecte mari dar si al conditiilor generale de finantare, influentate de ordonanta 114. Pe de alta parte, noua lege recent intrata in vigoare cu privire la cota de TVA redusa la 5% pentru tranzactii multiple cu locuinte va aduce un plus de cerere, atat din partea celor care detin un apartament cumparat cu TVA de 5% si vor sa faca un upgrade - o camera in plus si o zona mai buna - cat si a celor care vor sa isi plaseze economiile in imobiliare si investesc in achizitia de studio-uri sau garsoniere pentru a le oferi spre inchiriat”, spune Dora Patrascu, PR Manager, Salonul Imobiliar Bucuresti.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023