Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GRUP TERAPLAST: Proiecte de investitii de 15 milioane euro, cu ajutor de stat
GRUP TERAPLAST: Proiecte de investitii de 15 milioane euro, cu ajutor de stat
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Sep 2018 16:32
Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor si totodata cel mai mare procesator de PVC din Romania, va depune 3 proiecte de investitii, in valoare totala de 15 milioane de euro, in cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie.
„Consideram ca aceasta schema de ajutor de stat se pliaza mai bine pe dimensiunea companiilor din Grupul TeraPlast. Dorim, de asemenea, sa vedem cum se transforma in realitate declaratiile facute in spatiul public de autoritati, cum ca aceasta schema vizeaza sprijinirea companiilor romanesti, pentru ca pana acum au beneficiat de ajutoare de stat cu precadere firmele straine”, a declarat Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie al Grupului TeraPlast.
TeraPlast si-a propus o investitie de 6,2 milioane de euro din care 3,1 milioane de euro ar fi ajutorul de stat pentru investitia in echipamente pentru divizia de mase plastice a grupului. In cadrul acestui proiect, compania va veni cu noi inovatii pe piata granulelor din PVC: TeraPlast va fi primul producator din Romania de granule fara halogen, rezistente la foc, folosite pentru izolarea cablurilor electrice.
Din pozitia de lider pe piata canalizarilor exterioare, TeraPlast are in vedere extinderea capacitatii de productie de sisteme de canalizare interioara din polipropilena, care sunt o alternativa superioara calitativ pentru sistemele din PVC. Tendinta din ultima perioada a fost de crestere a cererii pentru produsele din gama superioara. Deseurile de polipropilena rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate si reprocesate, TeraPlast ramanand constant in obiectivul de a furniza solutii eficiente pentru oameni si mediu.
Depaco va deschide o unitate de productie intr-o noua locatie, de 38 mii mp in Baicoi (jud. Prahova). Fabrica si liniile noi de productie vor asigura fluxuri optime de logistica si depozitare si o capacitate de productie anuala de peste 10 milioane de metri patrati de tigla. Depaco va construi, intr-o prima faza, 10 mii mp. Bugetul pentru constructie si cresterea capacitatii de productie este de 5,2 milioane de euro, din care 1,9 milioane euro ar urma sa fie finantati din ajutor de stat.
TeraGlass va aplica pentru ajutor de stat cu un proiect de investitii de 3,5 milioane de euro. Obiectivul proiectului este un flux nou de productie de ferestre si usi termopan, complet automatizat, care va contribui, deopotriva, la cresterea capacitatii de productie si a productivitatii muncii. Aceasta investitie vine ca urmare a cresterii cererii pentru produse TeraGlass.
Valoarea cumulata a ajutorului de stat nu depaseste 6,8 milioane de euro, suma cu care societatile beneficiare se angajeaza sa contribuie la bugetul de stat prin taxe si contributii salariale suplimentare pana in 2024. Schema prin care Grupul TeraPlast a solicitat ajutor de stat are ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie si dezvoltare regionala. In contextul aprobarii finantarii, toate cele 3 proiecte vor fi demarate imediat.
Grupul TeraPlast a mai depus in 2017 un proiect in valoare de 13 milioane de euro, fiind prima societate romaneasca ce a solicitat un astfel de sprijin din partea statului. Pentru aceasta investitie, contributia statului ar fi fost de 6,5 milioane de euro, insa proiectul nu a primit aprobare, astfel incat compania a finantat prima etapa a proiectului - in valoare de 3,5 milioane de euro - din surse proprii.
Despre Grupul TeraPlast
Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Usi si Tigla Metalica (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis in octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrica aflata integral in proprietatea unei firme romanesti, inaugurata dupa 1990.
Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19TeraSteelC4E FORUMbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere