Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GUVERNUL a infiintat Comitetul Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabila
GUVERNUL a infiintat Comitetul Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabila
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Mai 2019 13:29
In sedinta de Guvern de astazi a fost adoptata Hotararea de Guvern prin care se infiinteaza Comitetul Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabila, organism interinstitutional prezidat de premier. Comitetul urmareste procesul de implementare, monitorizare, evaluare si revizuire a Strategiei nationale pentru dezvoltarea durabila a Romaniei 2030.
„Stretegia pe care am finalizat-o la sfarsitul anului trecut produce efecte concrete. Iata ca una dintre institutiile extrem de importante pentru a implementa Agenda 2030 a fost infiintata astazi. Cu ajutorul acestor instrumente de monitorizare si implementare pe care le-am propus prin capitolul trei al Strategiei sunt convins ca vom reusi sa punem in practica cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabila pe care tara noastra si le-a asumat in 2015”, a declarat Laszló Borbély.
Atributiile noului organism sunt de natura sa asigure coerenta in procesul de elaborare si promovare a actelor normative care vizeaza dezvoltarea durabila. De asemenea, Comitetul urmareste respectarea obligatiilor de raportare asumate de Romania la nivel international si al Uniunii Europene in acest domeniu. Astfel, noua institutie poate propune instrumente care sa imbunatateasca cadrul legislativ si institutional cu scopul implementarii corespunzatoare a angajamentelor Romaniei in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila.
Secretariatul permanent al Comitetului va fi asigurat de catre Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, care elaboreaza si un raport anual privind stadiul implementarii Strategiei. Documentul primeste un aviz consultativ si este inaintat Guvernului pentru a fi prezentat in Parlament.
In ceea ce priveste structura organismului nou infiintat, aceasta include pe langa premier alti 27 de ministri, printre care si vicepremierii. Sunt programate doua intalniri anuale, insa Comitetul se poate reuni in sesiune extraordinara ori de cate ori este necesar.
 
ACADTeraSteelCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere