Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER coopereaza cu autoritatile in ancheta DIICOT
HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER coopereaza cu autoritatile in ancheta DIICOT
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 31 Mai 2018 14:15
Holzindustrie Schweighofer coopereaza cu autoritatile si ofera tot sprijinul in ancheta DIICOT comunicata pe 30 mai 2018. Principiul fundamental al companiei este de a respecta intotdeauna legea si reglementarile in vigoare din tarile in care opereaza. Compania pune la dispozitia autoritatilor toate informatiile necesare pentru buna desfasurare a anchetei in curs si sprijina autoritatile prin toate mijloacele sale pentru o solutionare corecta a investigatiei, pe baza unor date transparente. Compania nu a fost instiintata de obiectul acestei investigatii. Compania Holzindustrie Schweighofer este prima interesata in solutionarea rapida si corecta a acestei situatii.
La inceputul anului 2017, Holzindustrie Schweighofer a implementat un plan de actiune complex pentru a combate taierile ilegale si pentru a sprijini dezvoltarea unei industrii durabile a lemnului in Romania. Compania a investit 1 milion de euro in consolidarea securitatii lantului sau de aprovizionare prin masuri care depasesc cu mult cerintele legale si reglementarile in vigoare din Romania. La un an de la implementare, compania a facut public bilantul acestor masuri.
Noile masuri Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabila a lemnului
- Monitorizare prin GPS - transparenta in lantul de aprovizionare Holzindustrie Schweighofer a implementat in Romania un sistem de monitorizare prin GPS (Timflow). Sistemul depaseste cu mult toate cerintele legale. Toate camioanele care livreaza bustean la fabricile de cherestea ale companiei sunt echipate cu un dispozitiv GPS care demonstreaza locul exact de incarcare a bustenilor.
- Holzindustrie Schweighofer sustine introducerea standardelor FSC® in Romania prin plata unui bonus de 10 RON/m3 pentru bustenii certificati FSC® Pentru a asigura un lant de aprovizionare durabil in Romania, care sa indeplineasca standardele inalte ale FSC®, Holzindustrie Schweighofer plateste furnizorilor sai un bonus pentru bustenii certificati FSC®. Din 2012, Holzindustrie Schweighofer a platit un total de 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro) pentru acest bonus FSC®.
- O mai buna consultare cu partile interesate Pe parcursul ultimilor doi ani, Holzindustrie Schweighofer a imbunatatit si a intensificat dialogul cu toate partile interesate. Compania si-a asumat un dialog deschis si transparent cu ONG-urile si societatea civila. Avem acelasi obiectiv: asigurarea sustenabilitatii in industria de prelucrare a lemnului.
- Audit cuprinzator realizat de renumitul grup Indufor In ianuarie 2016, Holzindustrie Schweighofer a analizat procesele sale interne in profunzime. Firma de consultanta finlandeza Indufor a examinat toate procesele, precum si lantul de aprovizionare si toate fabricile din Romania. Concluzia raportului: sistemul de due diligence al Holzindustrie Schweighofer depaseste cu mult reglementarile in vigoare si e in perfecta conformitate cu standardele stabilite de Regulamentul Uniunii Europene privind lemnul (EUTR).
- Controale stricte pentru zone cu risc Holzindustrie Schweighofer a dezvoltat un sistem pentru minimizarea riscurilor, sistem bazat pe harti ale Asociatiei pentru Certificare Forestiera, care identifica zone de risc pentru taieri ilegale. In cazul in care Holzindustrie Schweighofer cumpara lemn din aceste zone sau din depozitele situate in imediata apropiere a parcurilor nationale sau a padurilor virgine, angajatii nostri verifica documentele necesare recoltarii legale a lemnului (actul de punere in valoare, amenajamentul silvic) cu atentie maxima.
- Echipa de conformitate consolidata Un proces riguros de due diligence necesita un numar adecvat de experti bine instruiti. Recent, Holzindustrie Schweighofer si-a dublat echipa de certificare si conformitate, ajungand la 16 experti care lucreaza pentru companie.
- Renuntarea la furnizorii care nu respecta politica de achizitii a Holzindustrie Schweighofer In cazul in care furnizorii nu respecta politica de achizitii a companiei, acestia sunt exclusi din lantul de aprovizionare.
- Holzindustrie Schweighofer nu accepta lemn provenit din parcurile nationale Holzindustrie Schweighofer a implementat in Romania politica „Zero transporturi din parcurile nationale”, desi legislatia permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor nationale.
- Training de conformitate si anti-coruptie Pentru angajati, in special pentru cei care se ocupa de achizitii, Holzindustrie Schweighofer organizeaza in mod regulat training-uri de conformitate si anticoruptie.
- Padurea de Maine - 1 milion de puieti vor fi plantati pe terenuri cu dificultati de regenerare In parteneriat cu Asociatia Administratorilor de Paduri si Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, Holzindustrie Schweighofer a lansat in septembrie 2017 un proiect multianual pentru reimpadurirea suprafetelor degradate. Prin acest proiect, Holzindustrie Schweighofer contribuie la protectia si regenerarea padurilor Romaniei. Compania investeste 1 milion de euro in acest proiect care se va desfasura pana in 2024.
- Politica de deschidere fata de organizatiile neguvernamentale In conformitate cu principiul asumat de comunicare transparenta, Holzindustrie Schweighofer a implementat o politica a usilor deschise pentru organizatiile neguvernamentale. ONG-urile interesate sunt invitate sa se inregistreze la Departamentul de Conformitate si Sustenabilitate al Grupului Schweighofer si sa semneze un acord de confidentialitate standard, ce vizeaza tehnologiile utilizate in cadrul companiei. Ulterior, organizatiile inregistrate pot vizita fabricile companiei oricand pentru a face inspectii si audituri neanuntate pe intregul lant de aprovizionare.
- Informare transparenta pe site-ul companiei, www.schweighofer.ro Holzindustrie Schweighofer s-a angajat sa comunice transparent si deschis cu publicul. Pagina www.schweighofer.at/ro/responsabilitate.html este parte din contributia companiei la dezbatere si arata eforturile companiei pentru a creste sustenabilitatea industriei lemnului.
Holzindustrie Schweighofer in Romania
- Investitii: Din 2002, cand Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piata romaneasca, am investit aproape 800 de milioane de euro in fabrici de cherestea si alte unitati de productie echipate cu tehnologie de ultima generatie. In conformitate cu principiile sustenabilitatii si pentru ca doreste sa fie un „bun cetatean”, Holzindustrie Schweighofer a reinvestit cea mai mare parte a profiturilor sale in Romania.
- Locuri de munca: Compania are 2.700 de angajati directi in birourile si fabricile sale din Romania. Din 2002, am sustinut dezvoltarea profesionala a peste 4.000 de persoane in locatiile noastre din Romania. In plus, investitiile noastre au oferit in mod indirect peste 10.000 de locuri de munca in industriile conexe. In mare parte, aceste locuri de munca au fost create in zone economic defavorizate precum Comanesti, Siret sau Reci.
- Taxe: Din 2002 am platit mai mult de 115 milioane de euro (fara TVA) in Romania.
- Valoare adaugata: Valoarea adaugata se realizeaza in tara - lemnul achizitionat in Romania este transformat aici in produse cu valoare adaugata ridicata. Aceasta valoare adaugata se concretizeaza in pretul mediu de vanzare la export de 247 EUR/m³, in timp ce restul industriei exporta lemn prelucrat primar la 140 EUR/m³.
- Exporturi: Holzindustrie Schweighofer este un exportator important si prin urmare, joaca un rol semnificativ in dezvoltarea sistemului national de transport. In 2015, compania a fost al doilea mare exportator din Portul Constanta, cu o cota de piata de 20%: a manipulat aproape 26.000 de vagoane de tren si a utilizat 10.700 curse de camioane. Holzindustrie Schweighofer este in prezent printre primele 15 companii in ceea ce priveste volumul transportat pe cale ferata.
- Tehnologie de ultima generatie: Tehnologia si know-how-ul pe care Holzindustrie Schweighofer le-au adus in Romania au ridicat standardul industriei lemnului in tara. In fabricile noastre romanesti, angajatii nostri prelucreaza produse de lemn de cea mai inalta calitate care concureaza cu succes pe piata internationala.
- Transparenta: Am implementat un sistem due diligence care depaseste toate cerintele legale si continuam sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a asigura un lant de aprovizionare transparent si sustenabil in Romania.
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
strabag nivel 1
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ness project
Ubitech
noark
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
EDIT-Structural
viarom
siniat
quadratum
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander