Agenda Constructiilor
Sambata, 28 Martie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IASI: Ordin de incepere a lucrarilor la Spitalul de Urgenta pentru Copii Sf. Maria
IASI: Ordin de incepere a lucrarilor la Spitalul de Urgenta pentru Copii Sf. Maria
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 24 Sep 2019 08:25
Consiliul Judetean (CJ) Iasi anunta printr-un comunicat ca la data de 23 septembrie 2019 a fost dat ordinul de incepere a lucrarilor pentru reabilitarea si modernizarea Spitalului „Sfanta Maria”, cea mai mare unitate medicala pentru copii din regiunea Moldovei.
Conform proiectului, constructorul va efectua lucrari de refacere a infrastructurii, izolare termica a fatadei, inlocuire a tamplariei, izolarea termica a planseului peste subsolul neincalzit, realizare a sursei de racire pentru saloane, sali de tratamente, sali de operatie si cabinete medicale. Va fi instalat un sistem de panouri solare ca forma alternativa de producere a agentului termic necesar obtinerii apei calde de consum, se vor efectua lucrari de modernizare a instalatiilor de iluminat.
Reabilitarea se va desfasura pe tronsoane, tinandu-se cont si de modul in care au fost proiectate retelele electrice, de apa si canalizare si va duce la cresterea eficientei energetice a celor trei corpuri componente ale imobilului dat in folosinta in anul 1970, care are o suprafata utila de 18.668,38 mp.
„Intreaga lucrare va fi impartita in patru tronsoane de executie. Acum, am preluat ordinul de incepere pentru primul tronson care reprezinta cam 40% din suprafata spitalului. Lucrarile vor demara la subsolul cladirii si la termoizolatii, instalatii, urmand ca apoi sa abordam zona de terasa, astfel incat, pe perioada iernii, sa putem lucra pe etaje, fara sa fim afectati de vreme. Vor fi lucrari de instalatii: curent electric, sanitare, termice, ventilatii. Vor urma finisajele. Am stabilit ca toate acestea se vor termina in sase luni. Lucrarile pentru intreaga unitate medicala ar trebui sa se deruleze pe parcursul a 44 de luni. Noi credem ca putem sa realizam aceasta lucrare intr-un termen mult mai scurt”, a afirmat Radu Zaharia, director al companiei Daroconstruct, antreprenorul proiectului.
„Am semnat ordinul de incepere a lucrarilor si avem asteptari mari de la acest proiect. Actul medical nu se va intrerupe, ci se va restrange, dar vom face fata tuturor cerintelor, pentru ca sanatatea copiilor conteaza in primul rand. Spitalul de copii are 650 de paturi, aici vin cele mai grave cazuri din toata Moldova. Avem multe specialitati unice in zona, cum ar fi sectia de pediatrie de arsi sau de cardiologie pediatrica. Tot in acest an se va primi si aparatura de la Ministerul Sanatatii. Vrem totodata sa mergem mai departe cu proiectul pentru o noua unitate de primiri urgente de trei mii de metri patrati, deoarece actualul amplasament are doar 98 de metri patrati. Estimam ca valoarea totala la care se va ajunge in final, cu tot cu echipamentele medicale pe care intentionam sa le achizitionam, va fi de 40 de milioane de euro”, a subliniat, la randul sau, Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.
Proiectul „Reabilitarea si modernizarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria Iasi” este cel mai mare proiect din regiune finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, avand o valoare totala de 121.476.128,04 lei cu TVA (aproximativ 27 milioane de euro). Contributia Consiliului Judetean este de 33.250.668,77 lei cu TVA (7,2 milioane de euro). Pentru executia lucrarilor pe care le va efectua, constructorul (asocierea SC Daroconstruct SRL- SC Geprocon SA - SC Das SRL, SC. Concrete & Design Solution SRL, SC X Lab Solution SRL) va incasa 92 040 550 de lei. Durata de executie va fi de 44 de luni.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19ALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere