Agenda Constructiilor
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MDRAP: Hotarare de Guvern, emisa pentru reabilitarea Cazinoului din Constanta
MDRAP: Hotarare de Guvern, emisa pentru reabilitarea Cazinoului din Constanta
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 29 Mar 2019 06:11
Prezent la Constanta, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, viceprim-ministrul Daniel Suciu, a participat la o conferinta comuna cu primarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, iar cu acest prilej a anuntat ca, in vederea organizarii unei licitatii pentru reabilitarea cladirii Cazinoului din Constanta (lucrare evaluata actualmente la circa 111 milioane de lei), cel mai devreme in luna aprilie a.c., va fi pregatita si avizata favorabil o hotarare de Guvern, dupa cum informeaza un comunicat al ministerului de resort (MDRAP).
„Avem si indicatorii, si o valoare estimata, care depaseste 100 de milioane de lei, ajungand mai precis la 111,5 milioane de lei. Urmeaza Comitetul Interministerial si, daca evaluez bine si voi fi foarte atent cu acest proiect, la sfarsitul lunii aprilie-inceputul lunii mai vom avea si hotararea de Guvern, astfel incat licitatia sa poata fi demarata”, a subliniat Daniel Suciu.
La randul sau, Decebal Fagadau a reiterat ca in luna mai 2018 este posibil sa inceapa cea de-a patra licitatie pentru restaurarea acestei cladiri reprezentative, din categoria monumentelor istorice, dupa ce primele trei licitatii, organizate anterior, au fost anulate, din cauza unor contestatii.
„Pe 25 martie 2019 a avut loc Consiliul Tehnico-Economic, iar la 26 martie a.c. avizul semnat a ajuns pe masa ministrului de resort. Urmeaza o Comisie Interministeriala si sunt convins ca vom reusi sa acceleram lucrurile astfel incat, asa cum ne-am planificat, in luna mai 2019, cea de-a patra licitatie pentru Cazinou, sa demareze. Sa speram ca este ultima, astfel incat sa incepem cat mai repede procesul de restaurare si reabilitare a Cazinoului din Constanta. In momentul de fata, Cazinoul este pus in siguranta, se afla in conservare”, a precizat primarul municipiului Constanta.
Cazinoul din Constanta a fost predat in urma cu aproape patru ani de municipalitate Companiei Nationale de Investitii (CNI SA, aflata in subordinea MDARP) pentru a fi restaurat, iar de atunci si pana in prezent, cele trei licitatii organizate au fost contestate, fiind in cele din urma anulate. Cea mai recenta procedura de achizitie publica, referitoare la acest obiectiv reprezentativ de investitii, s-a finalizat la 25 septembrie 2018, cand a fost semnat un contract cu o firma de proiectare, pentru actualizarea documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie (DALI), a studiilor si expertizelor realizate in anul 2015, astfel incat indicatorii tehnico-economici sa reflecte in mod real degradarile suferite de aceasta cladire de la ultima avizare si pana in prezent. Dupa predarea acesteia (in termen de 90 de zile), indicatorii tehnico-economici ar fi trebuit aprobati prin emiterea unei hotarari de guvern, iar ulterior emiterii hotararii, vor putea fi demarate procedurile privind contractarea lucrarilor de executie. Autoritatea contractanta, respectiv CNI, informa la acea data ca acesta este un pas necesar a fi realizat, deoarece cladirea a suferit degradari suplimentare in perioada 2015 - 2018, care trebuie luate in calcul in momentul in care va fi demarata o noua procedura de achizitie publica privind contractarea lucrarilor efective de executie.
***
Conferinta comuna a celor doi oficiali a avut loc la sediul Consiliului Judetean Constanta, unde Daniel Suciu a semnat, impreuna cu presedintele forului judetean, Marius Horia Tutuianu, mai multe contracte de finantare pentru o serie de proiecte din judet, a caror valoare va depasi 30 de milioane de euro. Strict in ceea ce priveste municipiul Constanta, vicepremierul a afirmat, cu prilejul conferintei, ca s-a dat ordinul de incepere a proiectarii si la noua sala polivalenta din localitate, obiectiv in valoare de 68 de milioane de lei. De asemenea, ministrul de resort s-a consultat cu primarul Decebal Fagadau si, impreuna, au stabilit ca printre proiectele prioritare se vor afla noul bazin de inot, care se va realiza prin PNDL, precum si doua camine studentesti pentru universitatile UMC si Ovidius. Totodata, viceprim-ministrul Daniel Suciu a anuntat ca va demara si proiectul de reabilitare a sinagogii din municipiul Constanta, toate aceste proiecte avand deja finantarea asigurata.
 
Licente bimACADghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere