Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MFE: Sustinere BEI pentru proiectele de mediu, apa si transporturi
MFE: Sustinere BEI pentru proiectele de mediu, apa si transporturi
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Iul 2018 11:55
Doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a avut o intalnire cu vicepresedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), domnul Vazil Hudak, la sediul central al institutiei, de la Luxembourg. Dialogul a avut loc in prezenta echipei care coordoneaza activitatea si proiectele dezvoltate de tara noastra. Au fost discutate aspecte legate de parteneriatul institutional al Romaniei cu BEI privind portofoliul de proiecte din sectoarele de mediu, apa si transporturi, pregatite de autoritatile romane alaturi de BEI sau Jaspers (Joint Assistance to Support Projects in European Regions).
La reuniunea de la Luxembourg, unde din partea Romaniei a mai fost prezent domnul Catalin Gheran, director general AM POIM, au fost agreati, astazi, cativa pasi concreti pentru urgentarea aprobarii proiectelor din sectoarele de apa si transporturi.
Astfel, se va lucra prioritar pentru un prim pachet de 12 proiecte de mediu, din care 11 in sectorul de apa si proiectul pentru combaterea eroziunii costiere, precum si pentru urgentarea pregatirii tuturor proiectelor din sectorul de transport. Pentru atingerea obiectivelor asumate, ministrul Fondurilor Europene a solicitat BEI suplimentarea resurselor umane puse la dispozitie pentru Romania.
La intalnire, s-a convenit, totodata, continuarea dialogului pentru o mai prompta reactie in legatura cu orice intarziere aparuta pe parcurs, cu un obiectiv clar si anume demararea in cel mai scurt timp a implementarii proiectelor finantate din fonduri europene pe care Romania le are in pregatire. Ministrul Rovana Plumb saluta deschiderea si atitudinea pozitiva a echipei BEI, condusa de vicepresedintele Hudak.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere