Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MFP: Aprobare infiintare Oficiu National pentru Achizitii Centralizate (ONAC)
MFP: Aprobare infiintare Oficiu National pentru Achizitii Centralizate (ONAC)
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Feb 2019 11:05
Guvernul Romaniei a aprobat astazi propunerea Ministerului Finantelor Publice privind normele de organizare si functionare ale Oficiului National pentru Achizitii Centralizate. Eficientizarea achizitiilor publice este vitala pentru economia romaneasca, astfel ca Guvernul Romaniei a infiintat Oficiului National pentru Achizitii Centralizate (O.N.A.C), ca unitate de achizitii publice, in subordinea Ministerului Finantelor Publice. Acum, MFP a elaborat normele metodologice de aplicare ale prevederilor Ordonantei de urgenta nr.46/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Oficiului National pentru Achizitii Centralizate.
O.N.A.C. va optimiza conditiile si achizitiile pe baza de criterii economice de calitate, va imbunatati transparenta achizitiilor publice si va asigura disponibilitatea produselor si serviciilor achizitionate in sistem centralizat, avand ca obiective utilizarea eficienta a fondurilor publice
De asemenea, pentru ca Romania sa beneficieze de aproximativ 43 miliarde euro din fonduri europene, trebuia infiintata o astfel de unitate de achizitii centralizate pentru realizarea anumitor tipuri de achizitii, ca o masura cuprinsa in cadrul conditionalitatii ex-ante privind achizitiile publice.
Proiectul de act normativ stabileste lista produselor si serviciilor achizitionate in sistem centralizat. Produsele si serviciile achizitionate in sistem centralizat sunt cele care sunt procurate de O.N.A.C in numele si pentru autoritatile contractante. Achizitiile publice vor viza exclusiv produse si servicii cu un nivel ridicat de omogenitate, care sunt necesare unei categorii largi de autoritati contractante (combustibil, hartie, mobilier, hardware, produse de papetarie si birotica, produse electrotehnice, autovehicule, corpuri de iluminat pentru interior, etc.).
De asemenea, proiectul prevede ca, in numele si pentru utilizatorii principali si/sau utilizatorii secundari, Oficiului National pentru Achizitii Centralizate incheie acorduri-cadru, care au ca obiect produsele si serviciile achizitionate. Oficiul poate administra sisteme dinamice de achizitii prin care utilizatorii principali si, daca este cazul, utilizatorii secundari pot achizitiona produsele si serviciile achizitionate in sistem centralizat.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere