Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MMACA: Schimburi comerciale cu Germania de 33 miliarde de euro in anul 2018
MMACA: Schimburi comerciale cu Germania de 33 miliarde de euro in anul 2018
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Feb 2019 12:01
Prioritatile Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si dezvoltarea investitiilor germane in Romania au fost principalele subiecte abordate in cadrul intalnirii bilaterale dintre ministrul Stefan-Radu Oprea si ministrul Federal pentru Afaceri Economice si Energie al Germaniei, Peter Altmaier. Intrevederea a avut loc joi seara la Bucuresti, in marja reuniunii informale a ministrilor comertului din perioada 21-22 februarie 2019.
Cei doi ministri au abordat subiecte de interes din domeniul politicii comerciale, prioritare fiind lansarea negocierilor Uniunii Europene cu Statele Unite ale Americii, respectiv procesul de modernizare a Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC).
Au fost discutate teme legate de climatul investitional din Romania, contributia investitiilor germane la cresterea economica a Romaniei si posibilitatile concrete de crestere a investitiilor germane directe. Cei doi demnitari au reiterat sustinerea pentru dezvoltarea relatiilor comerciale romano-germane prin actiuni menite sa promoveze cooperarea intre cele doua state, spre exemplu in cadrul Consiliului de Cooperare Romano-German. Interesul reciproc pentru stimularea cooperarii in productia de resurse de energie pentru electromobilitate impune identificarea unor actiuni comune, in cadrul unui plan de actiune, pentru indeplinirea acestui obiectiv. Germania este un important partener comercial al Romaniei, schimburile comerciale intre cele doua state fiind estimate la 33 de miliarde de euro in anul 2018, in crestere cu cca. 10% fata de 2017.
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
viarom
MAKITA
CDS
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
theda mar
concelex
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
siniat
ness project
Acvatot 2019
quadratum
rigips
leviatan
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander