Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT: Reactualizare studiu de fezabilitate Autostrada A8 (Targu Mures-Tg. Neamt)
MT: Reactualizare studiu de fezabilitate Autostrada A8 (Targu Mures-Tg. Neamt)
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Mai 2019 14:15
In prezenta Ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, la sediul prefecturii Judetului Iasi, directorul general CNAIR, Narcis Neaga si reprezentantii firmei Ingineria Especializada Obra Civil Industrial, din Spania au semnat contractul ce vizeaza reactualizarea studiului de fezabilitate a unui segment din Autostrada A8, cunoscuta si ca Autostrada Marii Uniri, respectiv, pentru tronsonul Targu Mures - Targu Neamt. Valoarea estimata a contractului a fost de 17,6 milioane de lei, iar procedura de atribuire nu a fost contestata.
"Procedura pentru revizuirea studiului de fezabilitate, a fost lansata licitatia pe 5 februarie, depunerea proiectelor s-a facut pana pe 3 aprilie. Iata ca suntem aici, in fata dumneavoastra, pe 9 mai, sa semnam contractul. Am devansat termenul pe care ni l-am asumat, care era pe 15 mai. Am inteles foarte bine mesajul pe care romanii ni l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari in Romania, mai ales pe partea Moldovei, am inteles ca acolo unde avem de construit trebuie sa acceleram si stau 'calare' pe constructor sa vad ca finalizeaza lucrarile. CNAIR se misca intr-un ritm foarte alert, pentru ca au inteles si functionarii de acolo ca nu mai pot intarzia sa evalueze la infinit aceste obiective.
Dupa semnarea contractului, voi avea o discutie sa vedem cum putem scurta cat mai mult perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate, cu amendamentul ca pe partea noastra, noi ne facem treaba, dar stiti foarte bine ca suntem conditionati si de acordul de mediu, care trebuie sa parcurga o procedura destul de vasta pentru a fi obtinut", a declarat Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.
Constructia tronsoanelor Targu Mures - Targu Neamt si Iasi - Ungheni (Republica Moldova) se va realiza prin accesarea de fonduri europene, urmand ca tronsonul Targu Neamt - Iasi sa fie construit prin parteneriat public-privat.
 
ACADALLBIMTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere