Agenda Constructiilor
Marti, 16 Iulie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT: Reactualizare studiu de fezabilitate Autostrada A8 (Targu Mures-Tg. Neamt)
MT: Reactualizare studiu de fezabilitate Autostrada A8 (Targu Mures-Tg. Neamt)
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Mai 2019 13:15
In prezenta Ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, la sediul prefecturii Judetului Iasi, directorul general CNAIR, Narcis Neaga si reprezentantii firmei Ingineria Especializada Obra Civil Industrial, din Spania au semnat contractul ce vizeaza reactualizarea studiului de fezabilitate a unui segment din Autostrada A8, cunoscuta si ca Autostrada Marii Uniri, respectiv, pentru tronsonul Targu Mures - Targu Neamt. Valoarea estimata a contractului a fost de 17,6 milioane de lei, iar procedura de atribuire nu a fost contestata.
"Procedura pentru revizuirea studiului de fezabilitate, a fost lansata licitatia pe 5 februarie, depunerea proiectelor s-a facut pana pe 3 aprilie. Iata ca suntem aici, in fata dumneavoastra, pe 9 mai, sa semnam contractul. Am devansat termenul pe care ni l-am asumat, care era pe 15 mai. Am inteles foarte bine mesajul pe care romanii ni l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari in Romania, mai ales pe partea Moldovei, am inteles ca acolo unde avem de construit trebuie sa acceleram si stau 'calare' pe constructor sa vad ca finalizeaza lucrarile. CNAIR se misca intr-un ritm foarte alert, pentru ca au inteles si functionarii de acolo ca nu mai pot intarzia sa evalueze la infinit aceste obiective.
Dupa semnarea contractului, voi avea o discutie sa vedem cum putem scurta cat mai mult perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate, cu amendamentul ca pe partea noastra, noi ne facem treaba, dar stiti foarte bine ca suntem conditionati si de acordul de mediu, care trebuie sa parcurga o procedura destul de vasta pentru a fi obtinut", a declarat Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.
Constructia tronsoanelor Targu Mures - Targu Neamt si Iasi - Ungheni (Republica Moldova) se va realiza prin accesarea de fonduri europene, urmand ca tronsonul Targu Neamt - Iasi sa fie construit prin parteneriat public-privat.
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023