Agenda Constructiilor
Joi, 22 August 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - NUCLEARELECTRICA: Acord pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda
NUCLEARELECTRICA: Acord pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 08 Mai 2019 13:37
Nuclearelectrica SA si China General Nuclear Power Corporation si CGN Central and Eastern Europe Investment anunta ca astazi, 8 mai 2019, au semnat Acordul Investitorilor in forma preliminara cu privire la continuarea Proiectului Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda. Ceremonia de semnare a acordului s-a realizat in prezenta viceprim-ministrului Viorel Stefan, a ministrului Energiei, dl. Anton Anton, a Excelentei sale, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, doamna Jiang Yu si a domnului Guan Gang, Consilier Economic al Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania.
Reamintim ca Acordul Investitorilor in forma preliminara a fost aprobat de catre actionarii SNN in Adunarea Generala a Actionarilor din data 10 aprilie 2019. CGN si-a finalizat de asemenea procesul de aprobare interna a acordului.
Semnarea de catre partile implicate in continuarea Proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda a Acordului Investitorilor in forma preliminara, in conformitate cu Strategia Revizuita, reprezinta o etapa esentiala din procesul de selectie lansat in anul 2014, din punct de vedere tehnic si operational.
Acordul Investitorilor in forma preliminara prevede infiintarea societatii de proiect (JVCO) avand drept scop limitat sa fie singura platforma tehnica si operationala pentru dezvoltarea ulterioara a Proiectului. Data limita pentru infiintarea JVCO este de 60 de zile lucratoare de la data semnarii Acordului Investitorilor in forma preliminara.
JVCO este o societate pe actiuni, infiintata in temeiul Legii 31/1990 privind societatile si va avea o durata initiala de 2 ani. Participatia CGN in compania de proiect va fi de 51%, iar cea a SN Nuclearelectrica SA de 49%.
“Atingerea unui consens in procesul de negociere, reciproc avantajos pentru ambele parti implicate, concretizat prin aprobarea de catre actionarii SNN a Acordului Investitorilor in forma preliminara, inseamna de fapt demararea efectiva a masurilor concrete de continuare si dezvoltare a Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda. Pe durata initiala a noii companii de proiect de 2 ani vom defini si structura modelul de continuare a proiectului, fiind practic prima etapa esentiala premergatoare constructiei celor doua Unitati” Anton Anton, Ministrul Energiei.
Reprezentantul CGN, dl. Bian Shuming, a subliniat faptul ca semnarea Acordului Investitorilor in forma preliminara marcheaza o noua etapa de dezvoltare a cooperarii bilaterale dintre CGN si SNN. CGN isi manifesta angajamentul ferm pentru dezvoltarea cu succes a viitoarelor etape ale proiectului, in conformitate cu principiile convenite, in cadrul bunei cooperari deja stabilite cu partenerul roman.
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023