Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ONE TOWER: Lucrarile au depasit cota zero finalizarea fiind estimata in iulie 2020
ONE TOWER: Lucrarile au depasit cota zero finalizarea fiind estimata in iulie 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Feb 2019 14:37
One Tower, cladirea de birouri parte din ansamblul multifunctional One Floreasca City dezvoltat de One United Properties la intersectia bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, a obtinut din partea US Green Building Council pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, cea mai buna performanta a unei cladiri in faza de constructie de pe piata romaneasca.
In urma evaluarii GBCI (Green Business Certification Inc.), organizatie de top care recunoaste in mod independent excelenta in performanta si practica industriei de afaceri la nivel global, One Tower a obtinut prestigioasa pre-certificare LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, care este totodata si cea mai stricta acordata in domeniul dezvoltarii durabile si „green” a constructiilor.
„Certificarea obtinuta ne onoreaza si ne obliga sa continuam eforturile companiei de a livra proiecte sustenabile, cu un impact minimal asupra mediului inconjurator”, spune Ionut Dumitrescu, Co-fondator One Office, divizia de birouri a One United Properties. „Dorinta noastra este de a construi birouri care se concentreaza pe bunastarea angajatilor din aceste sedii, prin apropierea de parcuri si zone verzi, accesul la sport prin activitati exterioare, precum si incorporarea in concept a numeroase servicii legate de sanatatea si alimentatia oamenilor. Aceasta strategie o aplicam in toate proiectele noastre: One Tower, parte din One Floreasca City, One Cotroceni Park si One Verdi Park.”
One Tower a primit pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, care, din punct de vedere al sustenabilitatii, reprezinta cel mai inalt nivel de apreciere si evaluare tehnica a unei constructii. Cladirea va beneficia de iluminat LED, sisteme performante de incalzire si ventilatie, precum si de un sistem de captare si reutilizare a apei pluviale.
„One Tower propune solutii tehnice de top care vor conduce la o eficienta energetica foarte buna a cladirii. In plus, proiectul va incorpora materiale sustenabile si sanatoase si va optimiza nivelul de iluminat natural care patrunde in spatiile de lucru”, a declarat Anca Mitrea, Senior Associate in cadrul departamentului de certificari verzi al Colliers International, companie de consultanta imobiliara care a obtinut certificarea LEED.
One Tower este o cladire de birouri de clasa A, parte a proiectului imobiliar multifunctional One Floreasca City, unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbana din zona centrala a Bucurestiului. Acest proiect imobiliar cuprinde trei componente integrate intr-un ansamblu deschis: fosta hala Ford va fi restaurata si modernizata, transformandu-se intr-un spatiu contemporan de retail operat de Auchan Romania, o cladire de birouri de clasa A - One Tower, dar si trei blocuri cu apartamente exclusiviste - One Mircea Eliade. Proiectul imobiliar mixt pe care One United Properties il dezvolta la intersectia arterelor Mircea Eliade si Calea Floreasca din Bucuresti reda orasului si comunitatii o zona abandonata de 20 de ani. Intregul proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare din suprafata caruia 30% vor reprezenta spatii verzi. In plus, vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare si un loc de joaca pentru copii. Noua dezvoltare imobiliara va repune in circuitul public o zona abandonata de 20 de ani, complexul urmand sa fie unul deschis intregii comunitati, cu circulatie exclusiv pietonala. Lucrarile de constructie au inceput in 2018 si au depasit deja cota zero la finalul anului trecut, proiectul urmand sa fie livrat in T3, 2020.
In plus, dezvoltatorul vine si cu o serie de solutii de trafic, odata cu acest proiect. Compania a cedat municipalitatii o suprafata de teren de 1.000 de mp si va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investitii in infrastructura: Calea Floreasca va fi largita de la 4 la 6 benzi, cu cate o banda suplimentara pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins intre Str. Glynka si Bd. Mircea Eliade); o noua solutie de trafic si semaforizare va fi implementata in intersectia Bd. Mircea Eliade / Calea Floreasca / Str. Ceaikovsky prin adaugarea de benzi specializate pentru virare la stanga si respeciv la dreapta; schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul Bucuresti (BTMS); noi alveole pentru statiile de autobuz; modernizarea sistemului de iluminat public pe Calea Floreasca pe segmentul dintre bvd. Mircea Eliade si str. Banu Antonache si modernizare intersectiei dintre str. Glynka si Calea Floreasca. Totodata, investitorul si-a asumat costuri mai mari prin construirea exclusiva a parcarilor in subteran, un total de 1.200 de locuri de parcare urmand sa deserveasca intreaga dezvoltare One Floreasca City.
One Tower va avea o suprafata inchiriabila de 23.867 mp, dotati dupa ultimele tehnologii. Totodata, va beneficia de o suprafata pe etaj de 1.400 mp, cu o forma regulata ce va oferi utilizatorului lumina naturala si o utilizare extrem de eficienta a spatiului. Cladirea de clasa A va oferi o priveliste unica asupra lacurilor si parcurilor din imprejurimi si o vedere panoramica de neegalat. Printre beneficiile oferite chiriasilor se numara ferestrele operabile manual, 460 de locuri de parcare si facilitati pentru transport alternativ atat pentru transport in comun, cat si individual. Cladirea va fi dotata si cu statii de incarcare pentru masini electrice, dar si cu o parcare numeroasa pentru biciclete, vestiare si dusuri.
Investitia necesara dezvoltarii intreg ansamblului One Floreasca City este de 100 de milioane de euro, promisiunea investitorilor fiind de a livra un proiect multifunctional de referinta, unde arhitectura interbelica se va alatura celei contemporane, toate cladirile urmand sa fie construite dupa ultimele standarde in materie de inovatie constructiva si certificate green.
Compania si-a anuntat deja intentia de a obtine Precertificarea LEED la nivel Platinum si pentru alte proiecte imobiliare multifunctionale multifunctionale aflate in derulare, One Verdi Park si One Cotroceni Park.
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
noark
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
CDS
EDIT-Structural
quadratum
rigips
Acvatot 2019
viarom
siniat
concelex
Ubitech
ness project
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander