Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PMB construieste un complex de 8 cladiri P+11E cu 600 locuinte sociale in sectorul 6
PMB construieste un complex de 8 cladiri P+11E cu 600 locuinte sociale in sectorul 6
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Feb 2020 15:50
Primarul General, Gabriela Firea, a verificat stadiul lucrarilor la santierul din b-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, sectorul 6, unde Primaria Capitalei, prin Compania Municipala Imobiliara S.A. si Trustul de Cladiri Metropolitane, construieste un bloc de 11 etaje, cu 114 apartamente, care vor avea destinatia de locuinte sociale.
Constructia acestui bloc reprezinta prima etapa a proiectului de realizare a unui complex format din 8 blocuri - cca. 600 de locuinte, care va avea toate facilitatile necesare unor constructii moderne: spatii verzi, locuinte de parcare, servicii comunitare etc.
Primarul General, Gabriela Firea: "In Municipiul Bucuresti exista o criza acuta de locuinte sociale, aceasta fiind o problema veche, ignorata de administratiile anterioare. Pentru ca ne-am propus sa sprijinim categoriile sociale defavorizate din Bucuresti, am dorit identificarea unor variante locative pentru cei care, de ani de zile, asteapta o locuinta sociala.
De exemplu, la Primaria Capitalei sunt inregistrate 3.790 de cereri de repartizare de locuinte sociale. Dintre acestea, 364 de solicitanti sunt pe lista de prioritati pentru anul 2020, acestia avand dosarele complete, avizul comisiei, al CGMB si al Primarului General. Printre cele 364 de persoane sau familii se numara persoane cu dizabilitati (90 de persoane), varstnici care au fost evacuati in urma retrocedarii imobilelor si care nu au posibilitatea unui credit, precum si familii monoparentale cu copii aflati in intretinere, la limita marginalizarii sociale.
Din aceasta cauza ne-am propus dezvoltarea unui proiect imobiliar de amploare, un complex format din 8 blocuri - cca. 600 de locuinte, care va avea toate facilitatile necesare, inclusiv 732 de locuri de parcare. Proiectul se realizeaza in 2 faze: Faza I - presupune constructia unui bloc de 11 etaje, iar faza a-II-a - edificarea a 7 cladiri de 5 etaje".
Primul bloc de 11 etaje va fi finalizat in toamna acestui an
Totodata, Edilul Sef a mai explicat ca acum se lucreaza la prima faza a proiectului - constructia si predarea 'la cheie' a primului bloc cu 114 apartamente, de 11 etaje, 156 locuri de parcare.
Prima etapa include si realizarea a 1.294 mp spatii verzi - (adica aprox. 37% din suprafata terenului de 3.532 mp).
Au fost finalizate lucrarile de proiectare, lucrarile de constructii au inceput in august 2019 si pana in prezent s-a finalizat parcarea subterana; urmeaza construirea rampei auto in urmatoarele trei saptamani; lucrarile sunt in grafic.
Termenul estimat de finalizare: septembrie 2020; valoarea primei faze a proiectului este de cca. 7 milioane euro, iar terenul, in suprafata de 27.000 mp, pe care se construieste intregul complex, a avut o valoare de aprox. 5 milioane de euro.
Banii pentru derularea acestui proiect au fost alocati de Primaria Capitalei, printr-o Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (HCGMB 666/19.12.2017).
De asemenea, Complexul de locuinte este situat in continuarea cartierelor Drumul Taberei si Ghencea intr-o zona cu perspective majore de dezvoltare si pe viitor. Ca facilitati importante in zona putem enumera prezenta unor centre comerciale, piete, nu mai putin de 14 gradinite, 11 scoli generale si 6 licee.
Totodata, infrastructura in zona este in curs de dezvoltare prin largirea bulevardului Prelungirea Ghencea la doua benzi pe sens, cu linie mediana de tramvai. In ceea ce priveste stadiul lucrarilor la acest obiectiv de investitii, suntem in termen cu toate lucrarile: s-au finalizat lucrarile de demolare pe tronsonul str. Brasov - Raul Doamnei. Au inceput deja lucrarile de executie a infrastructurii rutiere si, concomitent, de relocare a retelelor edilitare.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
quadratum
concelex
viarom
theda mar
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
MAKITA
CDS
noark
EDIT-Structural
leviatan
Ubitech
rigips
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander