Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SE Craiova II vrea sa construiasca un bloc energetic nou de 200 milioane euro
SE Craiova II vrea sa construiasca un bloc energetic nou de 200 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Feb 2019 06:00
Ministrul Energiei a afectuat o vizita la Electrocentrala Craiova II (sucursala a Complexului Energetic Oltenia) care asigura energie termica pentru cca 200.000 de lucuitori, respectiv 60.000 de apartamente, dar si pentru marii operatori economici, precum FORD Romania, si pentru institutii, spitale, unitati de invatamant si unitati militare. De asemenea, operatorul economic asigura locuri de munca pentru cca 600 de salariati.
La Electrocentrala Craiova II a fost finalizata, in ultima perioada, montarea a doua cazane cu abur de 50 t/h de ultima generatie, pe gaz natural, investitie in valoare de cca 4 milioane de euro cu care va asigura o parte din agentul termic necesar municipiului Craiova, respectiv rezerva de capacitate pentru continuitatea livrarii de energie termica consumatorilor casnici si industriali.
Pentru functionarea de lunga durata, SE Craiova II are in vedere construirea unui bloc energetic nou cu functionare pe gaze, cu o capacitate de 200 MW. Noul bloc va fi unul modern, cu producere de energie electrica si termica in cogenerare, in ciclu combinat. Valoarea acestui proiect se estimeaza a fi de cca 150 - 200 milioane euro, iar finantarea va fi realizata in proportie de pana la 70% prin mecanismul de acordare de certificate de emisii gratuite in vederea realizarii investitiilor cu emisii scazute de CO2, restul de 30% fiind pusi la dispozitie de CE Oltenia.
In cadrul discutiilor purtate, pe langa investitiile efectuate, au fost prezentate si problemele care implica sprijin din partea autoritatilor pentru realizarea unor proiecte viitoare necesare bunei desfasurari a activitatii electrocentralei, in conditii optime de mediu, inclusiv pentru asigurarea fronturilor de lucru necesare exploatarilor miniere.
Desi situatia pe care o traverseaza Complexul Energetic Oltenia nu este deloc usoara, Ministerul Energiei sustine o piata pentru carbune pe termen lung, in conditiile in care se are in vedere asigurarea securitatii energetice a tarii, suportabilitatea costurilor pentru populatie si responsabilitatea fata de mediu.
 
ACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere