Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Martie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TeraPlast: Teava Politub PE100-RC reduce timpul de executie cu pana la 40%
TeraPlast: Teava Politub PE100-RC reduce timpul de executie cu pana la 40%
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 01 Nov 2018 15:36
TeraPlast, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor si, totodata, cel mai mare procesator de PVC din Romania, va livra tevi din polietilena Politub PE100-RC catre un amplu proiect derulat in judetul Brasov. Implicarea in acest proiect se aliniaza initiativei companiei de a aduce pe piata un produs prietenos cu mediul, conform tendintelor europene din domeniul sistemelor pentru distributia si transportul apei. Pentru acest segment de produse, compania previzioneaza in 2018 vanzari de 6 milioane de metri liniari, mai mult cu 50% fata de volumul inregistrat anul trecut.
„Sistemele din polietilena PE100-RC de la TeraPlast au fost preferate datorita beneficiilor pe care le aduc utilizatorilor, dar si a economiilor pe care le genereaza clientului, care pot ajunge pana la 15% din costul total al proiectului. Polietilena din care este realizat produsul este un material inovator atat prin prisma durabilitatii - peste 100 de ani in exploatare -, cat si datorita faptului ca nu interactioneaza cu mediul si apa transportata, aceasta nepreluand insusiri de miros, gust sau culoare. In concluzie, TeraPlast vine in intampinarea clientilor cu solutii eficiente, avantajoase si prietenoase cu mediul”, a declarat Ovidiu Gurau, director comercial TeraPlast.
Proiectul, dezvoltat de Compania Apa Brasov, este cuprins in planul de reabilitare a retelelor de apa potabila din Municipiul Brasov si vizeaza localitatile Brasov si Sacele (lotul 1). Lucrarile, derulate de compania de antrepriza in constructii AG Serv Construct, in perioada 13 iulie 2018 - 13 iulie 2020, sunt finantate din surse comunitare, prin fondul de coeziune, avand o valoare de 569,7 milioane de lei.
Teava Politub PE100-RC, timpi de executie redusi cu pana la 40% si economii de pana la 15%
Datorita compatibilitatii cu toate fitingurile existente si cu echipamentele uzuale de sudura, teava PE100-RC ofera un avantaj net companiei care executa lucrarea, scurtand temenele de executie cu 35-40%, oferind o performanta superioara din perspectiva preturilor, precum si a costului total de executie, dar si de exploatare. In total, economiile realizate prin utilizarea acestui sistem, comparativ cu alte solutii similare, poate ajunge pana la 15%.
Portofoliul de produse al liniei de Instalatii TeraPlast cuprinde 7 grupe principale - tevi, fitinguri injectate, fitinguri confectionate, fitinguri electrosudabile, fitinguri mecanice, robineti si camine (de apometru, de inspectie), care se preteaza deopotriva lucrarilor de transport de apa si gaze naturale, canalizare menajera si industriala, drenaj, instalatii de incendiu si irigatii, aplicatii miniere sau de transport al apei in industria alimentara. In vara acestui an, TeraPlast a lansat campania Apa curata inseamna viata, prin care isi propune sa aduca in prim plan importanta folosirii unor tevi de calitate in transportul apei si impactul pe care un sistem vechi si deteriorat il poate avea asupra sanatatii.
Linia de business Instalatii a TeraPlast SA este implicata in proiecte de infrastructura prin POIM, PNDR si Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, in peste 10 judete din Romania. Compania livreaza sisteme din PVC si polietilena in cadrul proiectelor care au ca obiectiv atat reabilitarea, cat si extinderea retelelor publice de canalizare, epurare si alimentare cu apa.
Despre TeraPlast Group
Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Usi si Tigla Metalica (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis in octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrica aflata integral in proprietatea unei firme romanesti, inaugurata dupa 1990. Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 140 (Ianuarie-Februarie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023