Agenda Constructiilor
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TRANSGAZ incepe lucrarile de constructie pentru gazoductul Ungheni-Chisinau
TRANSGAZ incepe lucrarile de constructie pentru gazoductul Ungheni-Chisinau
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 16 Ian 2019 14:47
Transgaz a inceput etapa de constructie a conductei de transport gaze naturale Ungheni-Chisinau, obiectiv declarat de interes national in Republica Moldova. Transgaz a preluat, anul trecut, Vestmoldtransgaz, operatorul tehnic al Sistemului National de Transport Gaze Naturale din Republica Moldova.
La inceputul acestei saptamani, administratorii Vestmoldtransgaz au semnat contractul de achizitie de lucrari pentru construirea complexului administrativ Ghidighici. Evenimentul marcheaza etapa de incepere a lucrarilor pentru obiectivul de investitie referitor la constructia gazoductului Ungheni-Chisinau si implementarea unor masuri pentru operarea, exploatarea si intretinerea conductei de transport gaze naturale Iasi-Ungheni-Chisinau, obiectiv declarat de interes national in Republica Moldova.
“Constructia gazoductului Ungheni-Chisinau este un obiectiv de importanta deosebita pentru Romania, pentru Republica Moldova si pentru intreaga regiune. Este un proiect strategic pentru Transgaz si pentru Ministerul Economiei. In primul rand, pentru ca reprezinta o dovada clara si concreta a angajamentului pe care Romania l-a luat pentru a sprijini Republica Moldova. In al doilea rand, pentru ca este una dintre masurile care contribuie la consolidarea securitatii energetice: mai multe surse de aprovizionare cu gaz inseamna mai multa securitate energetica. Indemn compania sa se asigure ca vor fi respectati toti termenii contractuali pentru finalizarea la timp a lucrarilor proiectate”, a declarat Niculae Badalau, Ministrul Economiei.
La randul sau, Directorul General al Transgaz a declarat: “Realizarea acestui gazoduct duce la dezvoltarea durabila a economiei nationale a Republicii Moldova si permite eficientizarea sectorului energetic al acestei tari. Totodata, construirea gazoductului asigura securitatea energetica, modernizarea si dezvoltarea infrastructurii energetice existente, imbunatatirea eficientei energetic si integrarea pe piata energetica europeana”.
In cazul loturilor pentru care nu au fost depuse oferte conforme cu prevederile documentatiei de atribuire, Vestmoldtransgaz, a reluat procesul de achizitie si a initiat recent 5 proceduri de licitatie deschisa, la care se asteapta sa primeasca oferte pana la data de 21 ianuarie 2019.
 
ghid_proiectareLicente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere