Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Mai 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TULCEA: 27 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii judetene
TULCEA: 27 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii judetene
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Iun 2019 16:32
Vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Dumitru Mergeani si secretarul de stat Sirma Caraman din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii de transport pe traseul Traian - Peceneaga - Ostrov - Daeni - Fagarasu Nou”, finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 6: Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritatea de investitii 6.1. Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale (apel dedicat Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunarii -SUERD).
„Semnam un nou contract important privind infrastructura judetului Tulcea, o investitie pe Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, un drum de 46 de kilometri, o investitie de aproximativ 27 de milioane de euro. Iata ca Executivul Consiliului Judetean reuseste sa duca la bun sfarsit un alt deziderat, in conditiile in care noi incercam sa accesam, pe cat posibil, diferite scheme de finantare europeana, astfel incat sa reusim sa asfaltam toate drumurile judetene. Sunt deja in derulare investitii si la alte drumuri judetene, altele sunt in stadiul de contractare, iar astazi a venit randul acestui drum pe SUERD. Asa cum spunea domnul presedinte Horia Teodorescu in 2016, la reinnoirea mandatului, dorim sa aducem cat mai multe investitii in Tulcea si pentru acest lucru a fost realizat Instrumentul Teritorial de Investitii, dar trebuie gasite si alte surse de finantare, cum este aceasta Strategie a Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii“, a declarat vicepresedintele Dumitru Mergeani.
„Felicit echipa Consiliului Judetean Tulcea pentru ca acest proiect este pe un apel non ITI, un apel competitiv, gestionat tot de Programul Operational Regional, a carui autoritate de management este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Ii felicit pentru ca, indiferent de ce efort ar face autoritatea de management, daca beneficiarii nu scriu si nu implementeaza proiecte, vom avea un grad mic de absorbtie a fondurilor. Prin investitiile pe care le deruleaza Judetul Tulcea aproape ca reabiliteaza toate drumurile judetene, ceea ce este o mare realizare, motiv pentru care merita toate felicitarile. Va urez succes in implementare, este un proiect foarte mare de 27 de milioane de euro, iar cu toate celelalte proiecte, putem spune ca Judetul Tulcea a atras o suma importanta din fondurile europene. Asteptam ca aceste investitii sa fie finalizate, astfel incat cetatenii sa beneficieze de drumuri judetene modernizate“, a declarat secretarul de stat Sirma Caraman.
 
ACADTeraSteelALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere